Algemene verordening gegevensbescherming

Vanaf 25 mei is Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht, een regeling die op Europees niveau geldt, die versterking en uitbreiding van privacyrechten tot doel heeft. Zoals jullie misschien weten ligt er daardoor meer verantwoordelijkheid bij organisaties en heeft de regeling dus verstrekkende gevolgen, onder andere voor studieverenigingen.

Ook Sophia Aeterna is hiermee aan de slag gegaan en is hier, om eerlijk te zijn, nog steeds mee aan de slag. Wij hebben een privacybeleid klaarliggen waarin we in kaart gebracht hebben:
–          welke gegevens we bewaren,
–          waarom we die gegevens bewaren,
–          wie er toegang hebben tot deze gegevens en onder welke voorwaarden deze toegang geldt,
–          wanneer gegevens weer verwijderd worden.

Dit hebben we gedaan voor alle gegevensstromen binnen de vereniging, van inschrijvingen tot almanak, van eerstejaarsweekend tot de verenigingsreis.

Over enkele kwesties, waaronder de mailprovider, zijn we nog druk in overleg met andere verenigingen en natuurlijk de universiteit. Het beleid is daarom wél beschikbaar ter inzage, maar zal pas op de ALV van 14 juni definitief gepresenteerd worden. Toch attenderen we jullie graag nu al op de nieuwe wetgeving.

Wat betekent dit voor jou als lid?
–          Je hebt het recht om verwerking van jouw eigen persoonsgegevens in te zien en te wijzigen.
–          Je hebt het recht om verwerking van jouw eigen persoonsgegevens in te trekken. Let er wel op dat dit gevolgen kan hebben voor jouw lidmaatschap en de mate waarin je op de hoogte gehouden kunt worden van activiteiten.
–          Je mag ten allen tijde ons privacybeleid inzien (ook voor 14 juni).

We hopen jullie hiermee (voor nu) voldoende geïnformeerd te hebben over jullie rechten en de manier waarop wij als vereniging zorgen dat we zorgvuldig en conform de AVG met jullie persoonsgegevens omgaan.

Deze inhoud is slechts zichtbaar voor leden van Sophia. Log in indien je een bestaande gebruiker bent. Leden die nog geen gebruikersnaam en wachtwoord hebben, kunnen zich hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.