Eerstejaarsweekend Groet

door Kristie Thomassen

Van 22 tot met 24 september vond het eerstejaarsweekend plaats in het mooie en zonnige Groet. Onze jaargang was erg goed vertegenwoordigd; maar liefst 21 van de ongeveer 30 eerstejaars gingen mee en hebben, samen met de bestuursleden van Sophia en enkele andere ouderejaars, een erg mooie tijd gehad. Ondanks het feit dat we elkaar in de weken voorafgaand aan het weekend al een beetje hadden leren kennen, begonnen we op vrijdag de avond met een voorstelrondje. Dit keer werden niet alleen de gebruikelijke dingen zoals woonplaats en leeftijd benoemd, maar hebben we ook elkaars ‘guilty pleasures’ leren kennen. Nu zou je zeggen dat dit niet hele belangrijke informatie is. Echter, een van deze ‘guilty pleasures’, genaamd de bamischijf, heeft al tot een erg leuke ontmoeting geleid in een Leidse snackbar, na een college antieke wijsbegeerte.

Na het inspirerende voorstelrondje ging een deel van de groep een strandwandeling maken. Diegenen die in de kampeerboerderij bleven, werden geïntroduceerd met het spel ‘drie in de pan’. Dit spel is tijdens het weekend meerdere malen met veel fanatisme en enthousiasme gespeeld. Op zaterdag was het na het ontbijt tijd voor spellen zoals ligretto, wat een best stressvol spel bleek te zijn. ’s Middags gingen we met z’n allen naar het strand, waar het heerlijk weer was en we niet alleen levend kwartet hebben gespeeld, maar een enkeling ook besloot om een duik te nemen in de zee. Toen we vervolgens lekkere couscous aan het eten waren, begonnen de ouderejaars plotseling met de inleiding van het moordspel, waarbij we in groepjes moesten uitzoeken wie Antonia had vermoord. Dankzij het super goede acteerwerk van de ouderejaars was dit naar mijn mening de leukste activiteit van het weekend. De volgende ochtend hebben ook nog levend Stratego gespeeld, maar helaas is niemand erin geslaagd een vlag te vinden en met de winst naar huis te gaan. Met dit spel sloten we het weekend helaas al af. Ik denk dat ik namens alle eerstejaars spreek als ik zeg dat het een fantastisch weekend was waar we allemaal met veel plezier op terugkijken. Super bedankt allemaal!

Deze inhoud is slechts zichtbaar voor leden van Sophia. Log in indien je een bestaande gebruiker bent. Leden die nog geen gebruikersnaam en wachtwoord hebben, kunnen zich hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.