Lustrumreis Florence

door Daniëlle Huijdts
Op vrijdag 25 augustus stapte een enthousiaste groep Sophialeden in het vliegtuig naar het zonnige Florence.
Op zaterdagochtend begonnen we allemaal fris en fruitig aan het door de reiscommissie zorgvuldig samengestelde programma met een beklimming van de dom. Eenmaal boven aangekomen, zij het iets minder fris en fruitig, konden we genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad. Die dag bezochten we verder onder meer het dommuseum en het Palazzo Vecchio. Na een welverdiende avondmaaltijd sloten we de eerste dag af met een stadswandeling langs de bekendste pleinen van Florence, die we de komende dagen nog wel vaker zouden tegenkomen.
Op zondag brachten we een bezoek aan het plaatsje Fiesole, net buiten Florence. Hier bevinden zich enkele bewonderenswaardige Etruskische/Romeinse opgravingen. Natuurlijk is een reis met classici niet compleet als er niet ook wat oude stenen bekeken worden, en in Fiesole kon iedereen dus zijn of haar hart ophalen.
We bezochten natuurlijk ook het Uffizi, de originele David, de Santa Croce en verschillende paleizen die ooit in bezit van de De Medici familie waren. Ook het huis van Dante, het Museo di Orsan Michele en de Biblioteca Medicea Laurenziana stonden op het programma.

In de Santa Trinita kregen we een interessante rondleiding van de Leidse hoogleraar Gert-Jan van der Sman, die is verbonden aan het Nederlands Kunstinstituut in Florence.

Ook beklommen we een heuvel om een bezoek te brengen aan de San Minato al Monte. In deze bijzondere kerk woonden we, hoewel onverwachts, een Italiaanse mis bij en hebben we geluisterd naar gezang van Gregoriaanse monniken.

Tussen al deze musea en kerken door was er echter ook voldoende vrije tijd om zelf nog meer de stad en natuurlijk de winkels te verkennen. Bovendien was na een lange dag in de brandende Florentijnse zon een verfrissende duik in het zwembad bij het hostel zeer aangenaam, om daar even later bij de bar een lekkere en eveneens verfrissende cocktail te nuttigen.
Op woensdag 30 augustus keerden we moe maar met een voldaan gevoel weer terug naar Leiden.
Kortom, het was een reis vol traplopen, hitte, verdwenen paspoorten, Renaissance kunst en bovenal gezelligheid. Het was de perfecte gelegenheid om medestudenten uit andere jaarlagen beter te leren kennen. Dank aan de reiscommissie en de groep voor een fantastische reis!

 

Deze inhoud is slechts zichtbaar voor leden van Sophia. Log in indien je een bestaande gebruiker bent. Leden die nog geen gebruikersnaam en wachtwoord hebben, kunnen zich hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.