Studiereis 2014: Tongeren en Leuven

Bij de ALV van 19 februari jongstleden is bekend gemaakt dat Leidse classici, na twee geslaagde reizen naar Berlijn en Trier, deze keer bij onze Zuiderburen de boel op zijn koop zullen gaan zetten. In België zullen we Tongeren en Leuven aandoen.

Tongeren, in de tijd dat Romeinse soldaten in de Lage Landen nog langs de limes bivakkeerden beter bekend als Atuatuca Tungrorum, is een zeer oude en gezellige stad. Binnen de oude Romeinse muren kun je je vergapen aan een indrukwekkende binnenstad, waar tussen de imposante basiliek, het stadhuis, een heuse tumulus en nog veel meer indrukwekkende gebouwen de Eburonenkoning Ambiorix (bekend uit De Bello Gallico!) nog steeds op een voetstuk staat. In Tongeren zullen we ook een bezoek brengen aan het Gallo-Romeins Museum, waar we de rijke historie van de regio graag tot leven zien komen.

Leuven is ook wel bekend als de ’bierhoofdstad van Europa’, vanwege het bruisende studentenleven met de vele cafés en de aanwezigheid van bierbrouwer Stella Artois. Of deze imponerende bijnaam verdiend is, kan alleen maar onderzocht worden door beide te bezoeken. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over om de prachtige binnenstad met schitterende gebouwen, waar men vreemd genoeg op zijn fiets langs een gracht parkeert, te ontdekken.
Verder staan er onder andere nog een bezoek aan de prachtige universiteitsbibliotheek en het Museum M op de planning.

De reis naar België, waar we van vrijdag 29 tot zondag 31 augustus gaan vertoeven, zal per bus geschieden en we zullen in een hostel verblijven.

Deze inhoud is slechts zichtbaar voor leden van Sophia. Log in indien je een bestaande gebruiker bent. Leden die nog geen gebruikersnaam en wachtwoord hebben, kunnen zich hieronder registreren.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.