Bestuur

Het bestuur 2017-2018 bestaat uit:

Jikke Koning – Praeses
Esther Faasen – Ab-actis
Susanne Belonje- Quaestor
Benjamin Plomp – Assessor

Van links naar rechts: Benjamin Plomp, Esther Faasen, Jikke Koning en Susanne Belonje (foto: Myrna Kuiper)

Hieronder stelt het bestuur zich graag aan je voor!

Lieve lezer,

Aan mij is de eervolle taak om aankomend collegejaar (2017-2018) praeses te zijn van Sophia Aeterna. Mijn naam is Jikke Koning en ik ben 20 jaar. Meer dan drie jaar geleden besloot ik vanuit Groningen naar Leiden te verhuizen om daar klassieken te gaan studeren. Een van de beste keuzes van mijn leven kan ik wel stellen. Dat lijkt nog maar kort geleden, en toch ga ik nu alweer aan mijn vierde jaar beginnen, waarin ik mijn bachelor hoop af te ronden. Binnen de studie vind ik met name de antieke wijsbegeerte ontzettend spannend en ik hoop daar later meer mee te kunnen doen.

Jikke (foto: Myrna Kuiper)

Ik ben me in de afgelopen drie jaar erg thuis gaan voelen in de stad Leiden, maar vooral ook bij de opleiding. Hierin is de studievereniging Sophia Aeterna essentieel geweest. Door de open en persoonlijke sfeer leer je ontzettend snel nieuwe mensen kennen. Zowel docenten als studenten, of je nu eerstejaars of masterstudent bent, zijn welkom op de afwisselende activiteiten. Bovendien zou de vereniging niet zonder het grote enthousiasme en de inzet van haar leden in verschillende commissies kunnen. Dus aarzel niet om ook op die manier bij Sophia betrokken te raken.

Als bestuur kan ik niet wachten om een jaar vol gezellige en inspirerende Sophia-activiteiten neer te zetten. We zijn nog maar een jonge vereniging en dat biedt veel mogelijkheden om te groeien. Ik vertrouw op een hele fijne samenwerking met mijn enthousiaste bestuursgenoten, die nu al vol bruisende ideeën zitten.
Ik sta altijd open voor vragen, tips, of gewoon een kopje koffie.

Ik wens je een mooi studiejaar en hoop je te verwelkomen op onze activiteiten.

Liefs,
Jikke Koning

———————————————————————————————————-

Hallo allemaal,

Mijn naam is Esther Faasen en ik ben 19 jaar oud. Ik kom uit Lage Zwaluwe en vorig jaar
ben ik in Leiden gaan wonen om klassieke talen te studeren. Deze keuze is mij erg goed
bevallen! Dit jaar ben ik tweedejaars GLTC student, studentmentor en de ab-actis van
Sophia Aeterna.

Esther (foto: Myrna Kuiper)

Het afgelopen jaar ben ik mij erg thuis gaan voelen in Leiden en Sophia heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik voelde mij meteen welkom bij de vereniging. Wat ik mooi vind aan Sophia is dat iedereen actief kan worden. Doordat we verschillende commissies hebben, kleine en grote, is er voor iedereen wat wils! Ik heb veel zin om mijzelf dit jaar in te zetten voor Sophia en leuke activiteiten te organiseren.

Als ab-actis zal ik mij gedurende dit jaar bezig houden met het sturen van emails, de
administratie en het maken van notulen. Ook al zijn we nog maar net begonnen, ik kan al zeggen dat ik het erg leuk vind met mijn enthousiaste bestuursgenoten. We hebben veel zin om er een knallend jaar van te maken. De eerste activiteiten waren erg geslaagd en er komen nog veel meer leuke activiteiten! Als je vragen hebt, kun je natuurlijk altijd bij mij terecht.

Ik hoop dat we velen van jullie terug zien op onze leuke activiteiten!

Groetjes, Esther

———————————————————————————————————-

Heyhey allemaal,

Mijn naam is Susanne Belonje en dit jaar is het de eer aan mij om de taak van quaestor te vervullen binnen het bestuur van Sophia Aeterna. Dit houdt in dat ik mij bezig zal houden met alle financiële zaken van de vereniging zoals begrotingen, balansen en realisaties. Maar dat niet alleen, samen met mijn lieve bestuursgenootjes zetten wij een programma vol leuke en afwisselende activiteiten in elkaar voor stafleden en studenten van alle jaarlagen.

Susanne (foto: Myrna Kuiper)

Zelf ben ik een vijfdejaarsstudent die in het bezit is van het bachelordiploma GTLC en op het moment vakken volgt bij Oude Culturen van de Mediterrane Wereld (OCMW). Maar GLTC heeft een bijzonder plekje in mijn hart, vandaar dat ik mij op deze manier voor de studie wil inzetten. Het is een kleine opleiding en dat hoeft helemaal geen nadeel te zijn. Sterker nog: ik zie het juist als een voordeel, want je leert in korte tijd alle andere medestudenten kennen en kunt snel een hechte groep vormen. Ik hoop dat wij daar als bestuur een bijdrage aan kunnen leveren door zoveel mogelijk activiteiten te organiseren, ook in samenwerking met andere verenigingen, want hoe leuk Sophia Aeterna ook is, hoe meer zielen, hoe meer vreugd en op deze manier kunnen we ook leren van andere disciplines.

Mocht je vragen hebben over wat dan ook, aarzel niet om mij aan te spreken en ik hoop velen van jullie te zien bij onze activiteiten!

Groetjes, Susanne

———————————————————————————————————-

Lieve leden,

ik ben komend jaar assessor van onze mooie vereniging. Mijn naam is Benjamin Plomp en ik kom uit de regio van het ons allen zeer geliefde Leiden. Ik studeer met veel plezier klassieken en ik kijk ernaar uit u allemaal goed te leren kennen in de loop van dit jaar.
Vorig jaar werd ik als eerstejaarsstudent meteen prettig verrast door hoe gezellig en actief de Leidse classici zijn, en als bestuurslid hoop ik nu mijn eigen steentje daaraan bij te dragen. Ik wil graag alle nieuwe studenten of nieuwsgierige scholieren die dit lezen verzekeren dat ook stoffige classici een mooie reis, een leuk feest of een gezellige borrel kunnen organiseren. Voor die fijne sfeer is onze studievereniging Sophia Aeterna grotendeels verantwoordelijk. Daarom ben ik lid geworden en daarom wilde ik ook een bestuursfunctie vervullen.

Benjamin (foto: Myrna Kuiper)

Als assessor heb ik natuurlijk veel te maken met de vele commissies die Sophia Aeterna rijk is, en die haar zo’n leuke en actieve vereniging maken. Zodoende hoop ik velen van u bij onze activiteiten, of misschien zelfs binnen commissies te mogen ontmoeten. Dat lijkt me immers de beste manier om medestudenten, docenten en de stad Leiden goed te leren kennen.

Aan de leden die hiervan al overtuigd zijn beloof ik de prettige sfeer en het inclusieve karakter van Sophia hoog te houden, en verder vele verrijkende activiteiten te organiseren – misschien zelfs nieuwe activiteiten. Ik heb er namelijk het volste vertrouwen in dat dit innovatieve bestuur, geheel gevuld door lieve en gedreven medestudenten, nog veel in petto heeft voor Sophia en haar leden.

Sophia is nog jong en volop in de groei; haar staat een fantastische toekomst voor de boeg en ik ben trots dat ik dat als bestuurslid mag meemaken. Maar ook heeft zij al een prachtige geschiedenis achter de rug, waarvoor ik al mijn voorgangers wil bedanken.

Reacties zijn gesloten.