Programma

Een lustrum moet feestelijk gevierd worden, dus dat doen we! De hele maand maart zit volgepakt met allerlei lustrumactiviteiten. Hieronder lees je meer over de activiteiten die op het programma staan! Zie hiervoor ook onze nieuwsbrief, daar staan ook de locaties van de activiteiten vermeld.

1 maart: Lustrumontbijt
4 maart: Rondleiding Rijksmuseum
9 maart: Lasergamen
14 maart: Sophia Pubquiz
18 maart: Lustrumymposium
21 maart: Dies Natalis
25 maart: Lustrumdiner + feest

Lustrumontbijt (1 maart)
We trappen de lustrummaand goed af met op 1 maart van 08:30 tot 11:00 een heerlijk ontbijt, verzorgd door Sophia Aeterna. Kom langs om je ontbijtzakje te ontvangen, daar te ontbijten en lekker te kletsen met je studiegenoten, om het Lustrum feestelijk te beginnen!

Rondleiding Rijksmuseum (4 maart)
Op vrijdagmiddag 4 maart van 14:30-15:30 zullen wij een bezoek brengen aan het Rijksmuseum, waar we een rondleiding krijgen over de kunst uit de Renaissance. We zullen 13:15 op het station verzamelen om samen naar Amsterdam te reizen. De toegangsprijs is €20 per persoon (tenzij je een museumkaart hebt). Je kunt je tot 2 maart aanmelden door een mailtje te sturen naar lustrum.sophiaaeterna@gmail.com. Vol = vol, dus geef je zo snel mogelijk op!

Lasergamen (9 maart)
Op woensdagavond 9 maart van 19:00 – 20:30 uur gaan we Lasergamen! Daarvoor proberen wij op dit moment een zeer speciale locatie te regelen…  Houd jij wel van een adrenaline-kick? Dan moet je je zeker aanmelden: hoe meer mensen hoe meer spanning! De kosten per persoon bedragen 25 euro. Aanmelden kan tot 2 maart door een mailtje te sturen naar lustrum.sophiaaeterna@gmail.com, met als onderwerp ‘Lasergamen’.

Sophia Pubquiz (14 maart)
Op maandag 14 maart vanaf 19.30 gaan we pubquizzen in de Keyzer! Bewijs aan al je vrienden dat je het meeste weet van de geschiedenis van Sophia Aeterna. Waarom is Sophia eigenlijk opgericht? Wat weet jij van alle 10 besturen? Hoe komen we eigenlijk aan de pedelstaf? Wie heeft er in de meeste commissies gezeten? Meld je individueel aan door een mailtje te sturen naar lustrum.sophiaaeterna@gmail.com.

Lustrumsymposium (18 maart)
Vrijdagmiddag 18 maart van 14.00 tot 17.00 in Lipsius 0.03 hebben wij Leidse classici de kans om ons onder te dompelen in disciplines waar we misschien niet van nature affiniteit mee hebben. Het doel van dit symposium is om onszelf te ontpoppen tot ware homines universales door de grenzen van ons vakgebied op te zoeken. We zullen gaan genieten van lezingen over geneeskunde, economie en muziek in de oudheid, door Robert Vinkesteijn, Bob van Velthoven en Theo Krispijn. Het symposium wordt natuurlijk gevolgd door een borrel in de Keyzer om vanaf 17:00 de middag feestelijk af te sluiten.

Dies Natalis (21 maart)
Op 21 maart viert Sophia Aeterna haar dies natalis. Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart en daarom zullen wij op 21 maart gezamenlijk taart eten om de dies van Sophia feestelijk te vieren. Dit zal plaatsvinden in de koffiekamer van de Vrieshof. Kom tussen het studeren door dus gezellig langs om een taartje te eten en een (non-alcoholisch) drankje te drinken om het jubileum van Sophia te vieren! Bovendien kan je ook dan nog je lustrumtrui komen ophalen als je deze had besteld, maar nog niet ontvangen. Mocht je je lustrumtrui graag eerder ontvangen, stuur dan een van de bestuursleden even een appje, dan kun je je trui komen ophalen! Vanaf 17:00 zal er geborreld worden in de Keyzer, waar iedereen natuurlijk ook van harte welkom is.

Lustrumdiner (25 maart)
Op vrijdagavond 25 maart sluiten we de lustrummaand van Sophia Aeterna feestelijk af door vanaf 19:00 samen te dineren in restaurant Burgerzaken, Breestraat 123. Eet je gezellig mee? Voor een driegangendiner betaal je 32,50 euro; de eerste twee drankjes zijn op kosten van Sophia. Lees nog even verder, voor het aansluitende lustrumfeest! Aanmelden voor het lustrumdiner kan door een mailtje te sturen naar lustrum.sophiaaeterna@gmail.com. Vol = vol!

Lustrumfeest (25 maart)
Aansluitend aan het lustrumdiner gaan we op vrijdagavond 25 maart vanaf 22:00 samen lekker los. Het thema van dit feest is ‘Homo in de breedste zin van het woord’. Interpretatie ervan is dus aan jou! De locatie is De Eeuwige Student, Wassenaarseweg 1. De entree is gratis en de eerste twee drankjes zijn op rekening van Sophia! We hopen een dansje met jullie te kunnen maken! Stuur even een mailtje om je aan te melden naar lustrum.sophiaaeterna@gmail.com.

 

Het lustrum wordt mede mogelijk gemaakt door het Leids Universiteits Fonds.