Agenda

The following agenda is in Dutch. For an English version of our agenda, please take a look at our monthly newsletter. You can find an English version of the agenda at the bottom of the newsletter. If you're not a member yet or if you haven't received a newsletter, please contact our ab-actis for an English version of the agenda. You can contact her by sending an e-mail to sophia.aeternaleiden@gmail.com.

Bachelor- en Masterpubquiz PLEYTE (2 mei)
Op maandag 2 mei zal de langverwachte ken-uw-klassieken-maar-ook-andere-oude-dingen pubquiz in samenwerking met PLEYTE (de studievereniging van ONOS) eindelijk plaatsvinden! De pubquiz begint om 20:00 uur in Café De Keyzer met een inloop vanaf 19:45. Doe vooral mee, want het belooft een erg geslaagde avond te worden! Het eerste drankje zal overigens gratis zijn.

Lezing Ninah Tiemersma (4 mei)
Tijdens het college Grieks Drama op woensdag 4 mei om 12:00 in Lipsius 228 zal Ninah Tiemersma een lezing geven over de rol van Griekse tragedie bij hedendaagse traumaverwerking. Ninah Tiemersma is docent aan het Piter Jelles Gymnasium in Leeuwarden, is voorzitter van het NKV Leeuwarden en heeft sinds kort een eigen bedrijf, TIVAT (Trauma Is Van Alle Tijden), onder welke noemer ze lezingen, voorstellingen en therapie geeft. 
 
Interklassiek symposium (6 mei)
Op 6 mei zal het interklassiek symposium weer plaatsvinden in Utrecht! Het zal een hele gezellige dag worden, waarop we kunnen gaan genieten van verschillende lezingen rondom het thema ‘Familia Antiqua’. De dag zal uiteraard afgesloten worden met een borrel.
 
Stadswandeling Grex Latinus (10 mei)
Op dinsdagmiddag 10 mei, van 15:00 tot 17:00 organiseert de Grexlatinuscommissie een stadswandeling/ speurtocht! Van een taal-/ of accentbarrière zal allesbehalve sprake zijn, want, zoals je gewend bent van deze commissie, deze activiteit zal geheel plaatshebben in het Latijn. Aanmelden is niet nodig; we verzamelen de 10e voor de hoofdingang van het Lipsius.
 
Familiedag (14 mei)
Op zaterdag 14 mei zal wederom een Familiedag georganiseerd worden! Opgeven is helaas niet meer mogelijk, maar mocht je graag willen helpen op de dag zelf, stuur dan een mailtje naar familiedag.sophiaaeterna@gmail.com!
 
Filmavond toneel (16 mei)
Op 16 mei om 19:00 zal de Toneelcomissie wederom een filmavond organiseren! Ditmaal zullen we de Leidse opvoering van de Antigone terugkijken, ter voorbereiding op ons komende toneelstuk, de Hekabe. Komt allen! De locatie wordt nog bekendgemaakt.
 
Talengala (18 mei)
Een nieuwe editie van het talengala komt eraan en Sophia is van de partij! Het thema van dit jaar is “Taal van de Liefde” (en wat is er romantischer dan een originele Catullus of een Sappho?) Je kunt je kaartje kopen via de volgende link: https://studieverenigingtwist.nl/twebshop/twickets/talengala/. Komen jullie ook in je mooiste galakleding?
 
Boekenveiling (19 mei)
Op donderdag 19 mei zal alweer de tweede boekenveiling van dit jaar plaatsvinden. Dit betekent echter absoluut niet dat alle leuke boeken al verkocht zijn, ook dit keer zullen er weer Loebjes, OCT-edities, proefschriften en meer geveild worden. Te zijner tijd zal de boekencatalogus worden rondgestuurd via de mail. De veiling vindt plaats van 15:15-17:00. Mocht je er niet bij kunnen zijn, kan je ook iemand anders vragen om voor jou te bieden. De locatie wordt later bekendgemaakt.
 
Tentamen-ZOPHIE (20 mei)
Het einde van het jaar komt alweer in zicht en dat betekent helaas ook weer bijna tentamens. We zullen daarom wederom een tentamen-ZOPHIE organiseren, deze zal plaatsvinden op vrijdag 20 mei van 13:15-17:00 in Lipsius 227. Kom vooral langs om gezellig te studeren met je medestudenten, wij zullen voor wat lekkers te eten en te drinken zorgen.