Agenda

The following activities will be taking place this month, as listed in our monthly newsletter. If you're not a member yet or if you haven't received a newsletter, please contact our ab-actis for an English version of the agenda. You can contact him by sending an email to sophia.aeternaleiden@gmail.com.

Borrelboekenveiling (3 april)
Omdat Sophia nog steeds een flinke boekenschat in haar kasten heeft, en we het liefst al onze boeken bij onze leden zien belanden, organiseert Sophia op woensdag 3 april een borrelboekenveiling in De Keyzer! We zullen aanwezig zijn en de boeken tentoonstellen vanaf 19:30 en het veilen zal beginnen om 20:00. De veilingcatalogus vind je in je mailbox!
 
Theateruitje: Huis van Troje (18 april, aanmelddeadline 4 april!)
Op donderdag 18 april zal Sophia naar het exotische Haarlem afreizen om de theatervoorstelling Huis van Troje te bekijken! Het stuk is geïnspireerd door de Trojaanse Vrouwen en onze geliefde Hecuba van Euripides, en door de Cassandra van de Oekraïense Lesia Ukrainka. We zullen om 19:20 op Leiden Centraal verzamelen. We willen de kaartjes op tijd kopen, dus er is een aanmelddeadline op 4 april. Meld je dus snel aan door ons een mailtje te sturen! Meer informatie is te vinden via this link.
 
LOIK-sessies (11, 18 & 25 april)
Op drie donderdagochtenden komt een deel van onze fantastische onderzoekers vertellen over hun onderzoek! In deze Leids Onderzoek In de Klassieken-sessies zullen op 11 april Basil Nelis, Aiste Celkyte en Tazuko van Berkel spreken over hun ideeën. Op 18 april komen Kees Geluk, Ineke Sluiter en Ruben Poelstra langs en als slotstuk zullen op 25 april Joanne Stolk, Thomas Kluitenburg en Bram Demulder hun onderzoek uit de doeken doen! Het zullen interessante sessies worden in Lipsius 1.23 van 11:15 tot 13:00. Wij verzorgen de snacks en iedereen is welkom, ook (vooral) als je geen eerstejaars bent!
 
 
Symposium over Reynaert de Vos (11 april)
De bekendste vos uit de literatuur gaat op Grand Tour! Op donderdag 11 april bezoekt hij ons in de Lorentzzaal van het KOG. Daar organiseren Gibalaux, MSVL Floris V, NNP en wij namelijk van 15:00 tot 18:30 een symposium over Reynaert de Vos in de literatuur door de eeuwen heen. Onze sprekers zullen vertellen over de eerste Reynaert in de Ysengrimus, over Reynaert in middeleeuws Engeland en Frankrijk en ook over de Reynaerttraditie in de Late Middeleeuwen. Een hele tijdreis dus! Aanmelden is verplicht en kan via this link.
 
 
Mozaïeken met Terra (15 april)
Op maandag 15 april gaan we samen met onze vrienden van Terra met steentjes aan de slag! We zullen namelijk van 16:00 tot 18:00 onze eigen mozaïekjes maken in Lipsius 2.06. Je krijgt een compleet pakketje om je dierenmozaïek in elkaar te knutselen! De activiteit zal €5 kosten en je kan je tot 7 april aanmelden via this link! Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar!
 
 
Familiedag (20 april)
Op zaterdag 20 april vindt de familiedag plaats! In het thema Troje zullen Henric Jansen & Suzanne Adema ons en onze families onderwijzen over de studie-inhoud, zullen we een rondleiding en een spannend eindspel houden en kan je een Trojaanse oorlog houden met andere families, want alleen de Grieken kunnen natuurlijk winnen. De dag begint om 12:00 met inloop vanaf 11:30 en is klaar rond 16:30. Aansluitend is er nog een borrel! Wij verzorgen de lunch, en om er zeker van te zijn dat er genoeg is voor iedereen, is het verplicht je aan te melden via this link. De aanmelddeadline is 18 april. De familiedag kost €5,50 per persoon. Nodig vooral al je broertjes en zusjes uit, je oom of tante mag ook mee! 
 
 
WOCE-sessie III (23 april)
Op dinsdag 23 april kunnen jullie allemaal weer een WOCE-sessie bijwonen! Het wordt een interessante avond: Kathryn Morgan (UCLA) zal een korte lezing geven, er is een panel dat pitches zal geven, en natuurlijk sluiten we af met een open discussie. Het thema voor deze sessie is Canon or Cancelled, we zullen het uitgebreid hebben over het (wel of niet) lezen van problematische werken en auteurs en wat daar allemaal bij komt kijken. Kom vooral langs om 19:30 om te luisteren en mee te praten! De locatie volgt in de idusnieuwsbrief.
 
Talengala (1 mei)
Op woensdag 1 mei vindt het Talengala weer plaats! Dit jaar zullen al Sophia’s vijftien talenzusjes uit Leiden van de partij zijn! Het thema dit jaar is Talengalaxy, dus trek vooral je meest intergalactische outfit aan. Kaartjes kosten dit jaar slechts €16,50 voor leden en €19,50 voor niet-leden (met open bar!) en kunnen gekocht worden via this link! Mits ze niet zijn uitverkocht, kunnen er ook nog kaartjes aan de deur gekocht worden voor €25. Het gala zal beginnen om 21:00 bij ALSV Quintus (Boommarkt 5A, 2311 EA Leiden) en de deuren sluiten om 0:00. Tot dan!
 
 
Thyestesfilm kijken (2 mei)
Er wordt op het moment hard gewerkt aan het nieuwe toneelproject, maar dat betekent niet dat we in de tussentijd niet van toneel kunnen genieten. Op donderdag 2 mei gaan we om 11:45 de Thyestesfilm kijken die in 2021 is opgenomen in de Burcht! Hierin vertolken (oud-)studenten de rollen van Seneca’s tragedie over koning Atreus en zijn broer Thyestes. Het is een spannend verhaal over macht, woede, en wrede families. Als je de film nog nooit hebt gezien, of hem natuurlijk nog een keer wil kijken, ben je welkom in Lipsius 1.23!
 
Interklassiek Symposium (16 mei)
We zijn nog niet klaar met de symposia! Ditmaal organiseren we samen met onze interklassieke zusjesverenigingen een symposium getiteld ‘Ommeland & Stad: de Mens in de Natuur’. Classici uit heel het land zullen samen naar het mooie Groningen afreizen om samen meer over dit onderwerp te weten te komen. We starten de dag om 11:30 met een vroege lunch en we verwachten rond 17:00 te eindigen, waarna we uiteraard het Groningse horecaleven gaan testen en ergens zullen naborrelen! Als je mee wil lunchen, zal dat €3 kosten, het symposium zelf is helemaal gratis. Aanmelden is verplicht en kan met this link tot 5 mei
 
 
SAVE THE DATE: Facultair feest (14 mei)
Het jaarlijkse facultaire feest komt er weer aan! Sophia heeft samen met enkele andere verenigingen hard gewerkt om weer een geweldig feest neer te zetten voor de hele faculteit Geesteswetenschappen op 14 mei! Het thema dit jaar is “Kom als de eerste letter van je naam”! Meer informatie zal snel volgen, maar zorg dat je de datum alvast vrij houdt!