Board

Board

Our board of 2020-2021 consists of:

Iris de Smalen – Praeses
Leoniek Koster – Ab-actis
Jildou de Regt – Quaestor
Lucas Faessen – Assessor

Van links naar rechts: Lucas Faessen, Leoniek Koster, Iris de Smalen en Jildou de Regt (foto’s: Naomi Grooteboer)

Hieronder stelt het bestuur zich graag aan je voor!

Dag, hallo!

Mijn naam is Iris. Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Vlaardingen. Naast studeren doe ik aan klassiek en modern ballet, ik kook en bak graag en af en toe lees ik nog eens een leuk boek. Ik zit inmiddels in het laatste jaar van de bachelor en ik geniet nog steeds met volle teugen van alles wat deze studie te bieden heeft. Sophia Aeterna draagt hier natuurlijk een groot deel aan bij! Van het meespelen in de Antigone tot de gezellige ZOPHIE’s… Je kan wel zeggen dat ik veel mooie herinneringen heb gecreëerd bij Sophia. Daarom verheug ik mij ook ten zeerste op dit jaar om jullie zo veel mogelijk leuke activiteiten aan te bieden. De gezelligheid en warme, hartelijke sfeer hebben mij meteen op mijn plek laten voelen toen ik begon als eerstejaarsstudent. Ik hoop dat ik iets aan dit legatum kan toevoegen.

Dit jaar mag ik de eervolle taak van praeses op mij nemen. Dit betekent dat ik de ALV’s voorzit, mijn bestuursgenootjes aanstuur en bijsta en het aanspreekpunt van de vereniging ben. Hopelijk kom ik jullie vaak tegen bij de toekomstige activiteiten!

Liefs en groetjes,

Iris

Iris

 

Lieve allemaal,

Mijn naam is Leoniek Koster, ik ben 22 jaar oud en het komende jaar ben ik jullie ab-actis. In deze functie zal ik onder andere jullie mailtjes beantwoorden, de administratie van Sophia bewaken en bijhouden, jullie ALV-opmerkingen notuleren en, zodra dat weer kan, zalen op de universiteit reserveren. Ik zal met mijn bestuursgenoten proberen jullie een zo leuk en actief mogelijk jaar te bezorgen, zodat jullie, net als ik in de afgelopen jaren, heel veel plezier beleven aan alles wat Sophia te bieden heeft.

Nu wat over mijzelf: ik kom, zoals velen van jullie al weten, uit Goes (in Zeeland), maar woon nu alweer vier jaar in Leiden. Naast GLTC heb ik in de afgelopen jaren ook nog Taalwetenschap (VIET) gestudeerd, een bachelor die ik hopelijk in het eerste semester ga afsluiten. Naast mijn studies zing ik als alt bij Collegium Musicum, luister ik graag naar allerlei muziek en ga ik vaak naar het strand in Zoutelande.

Ik hoop er met jullie allemaal een geweldig jaar van te maken!

Liefs, Leoniek

 

Leoniek

Dag allemaal,

Mijn naam is Jildou de Regt. Mochten jullie denken: ‘Merkwaardige naam, hoe zit dat?’, dan zou ik jullie van harte aanraden om eens het prachtige Fryslân te bezoeken, waar ik vandaan kom.  Ik zit momenteel in het tweede jaar van de studie GLTC en zal dit jaar quaestor zijn van Sophia Aeterna.  Dat betekent dat aan mij de eer is om erop te letten dat Sophia genoeg geld uitgeeft, en om beste vrienden te worden met Excel.

Excel zal niet de enige nieuwe vriend zijn, wat mij brengt op de reden dat ik bestuur ben gaan doen. Vanaf het begin van mijn studie heb ik me thuis gevoeld bij klassieke talen in Leiden, mede dankzij Sophia. Als bestuurslid krijg ik de kans om iets terug te doen voor de vereniging en om in mijn nieuwe rol kennis te maken met bijvoorbeeld de nieuwe eerstejaarsstudenten.

Ik hoop jullie te ontmoeten bij de vele activiteiten die wij, corona volente, dit jaar zullen organiseren!

Hartelijke groet,

Jildou

Jildou

Hallo allemaal!

Mijn naam is Lucas Faessen en ik ben de assessor van Sophia Aeterna. Als assessor houd ik mij vooral bezig met het functioneren van de commissies. Je zult mij dus vaak in het litcaf vinden, koffiedrinkend met leden van commissies om ze te helpen!

Naast de commissies houd ik mij onder andere bezig met het contact met andere verenigingen, zodat er leuke samenwerkingsverbanden ontstaan en er bijvoorbeeld interklassieke activiteiten tot stand kunnen komen.

Dan nog wat over mijzelf. Ik ben 22 jaar, kom uit Delft en zit alweer in het vierde jaar van de studie Klassieke Talen. In mijn vrije tijd kun je me daarnaast vaak in de roeiboot vinden. Ik kijk er erg naar uit om dit jaar wat terug te doen voor deze mooie vereniging en ondanks corona nog veel leuke evenementen neer te zetten voor onze leden! Ik hoop jullie daar allemaal vaak te zien!

Liefs, Lucas

Lucas