Board

Board

Our board of 2022-2023 consists of:

Maaike van den Berg – Praeses
Maud van Es – Ab-actis
Myrthe van Drunen – Quaestor
Sienna van der Poel – Assessor

Van links naar rechts: Maud van Es, Maaike van den Berg, Myrthe van Drunen, Sienna van der Poel (foto’s: Naomi Grooteboer)

Our board would like to introduce itself to you!

Hello everyone!

Mijn naam is Maaike van den Berg en dit jaar heb ik het voorrecht praeses te mogen zijn van Sophia Aeterna. Ik ben 19 jaar oud en kom uit Maasland, een dorpje in de buurt van Delft. Vorig jaar ben ik begonnen aan de bachelor en vol goede moed ga ik dit jaar aan mijn tweede jaar beginnen. Wanneer ik niet op de faculteit ben, kan je mij vaak vinden op Asopos waar ik graag roei met mijn ploegje en op zijn tijd een borrel mee pak. Ben ik ook daar niet, dan zit ik waarschijnlijk in mijn kamer op de bank met mijn gitaar of een (klassiek getint) boek.

Als praeses van Sophia Aeterna zal ik het aanspreekpunt van de vereniging zijn. Ook zal ik de ALV’s voorzitten en de introducties van de maandelijkse nieuwsbrief verzorgen. Daarnaast organiseer ik samen met mijn bestuursgenoten en met onze commissies de talloze activiteiten die Sophia zo leuk maken. Ondanks dat het lustrumjaar ten einde is gekomen, betekent dat natuurlijk niet dat de activiteiten minder leuk zullen worden. Integendeel, ik kijk er naar uit velen van jullie te zien op de fantastische activiteiten die wij dit jaar zullen organiseren!

Veel liefs,

Maaike

Maaike

Hello everyone!

Mijn naam is Maud van Es en ik ben 22 jaar oud. Dit jaar ga ik beginnen aan de eenjarige classics-master en daarnaast zal ik de functie van ab-actis vervullen binnen het bestuur van Sophia! In deze hoedanigheid zal ik onder meer de vergaderingen notuleren en de administratie van de vereniging onder mijn hoede nemen. Verder zal ik veel mailtjes versturen: als je een mailtje aan Sophia stuurt, is de kans groot dat ik deze zal beantwoorden! Ook zal ik dit jaar de nieuwsbrieven verzorgen.

Iets meer over mijzelf: ik ben geboren in het mooie Amsterdam en op mijn tiende naar het eveneens mooie Den Haag verhuisd; inmiddels woon ik echter in Leiden. Zoals veel klassieke talen-studenten lees ik graag in mijn vrije tijd. Dit doe ik het liefst onder het genot van een kopje thee; sowieso drink ik altijd het liefst thee. Daarnaast houd ik ervan om door de natuur te wandelen of te fietsen. En uiteraard ga ik graag naar de activiteiten van Sophia! Ik kijk er dan ook erg naar uit om komend jaar allerlei gezellige en ook leerzame activiteiten te organiseren. Ik hoop velen van jullie daar te zien!

Beste wishes,

Maud

Maud

Hi all!

Mijn naam is Myrthe van Drunen en ik ben de quaestor van Sophia. Ik ben 21 jaar en kom uit een heel klein dorpje op Voorne Putten, Vierpolders. Dit jaar ga ik m’n bachelor afmaken en volg ik een paar vakken van mijn andere studie, Oude Nabije Oosten studies. Als ik niet aan het studeren ben – of bij Sophia activiteiten ben – geef ik met veel plezier les aan onderbouwklassen op mijn oude middelbare school. In mijn vrije tijd lees ik graag en maak ik muziek.

Als quaestor houd ik me bezig met de geldzaken van de vereniging, zoals het maken van de begroting en realisatie, het bewaren van alle bonnetjes en natuurlijk het eerste rondje geven bij een borrel. Deze taken passen goed bij mij, want ik werk graag nauwkeurig en houd van tabellen en Excel-formules. Ik kijk ernaar uit om dit jaar allerlei verschillende activiteiten te organiseren, zodat er voor ieder wat wils is; van eerstejaars bachelor tot (internationale) masterstudenten.

Hopelijk zie ik jullie op de eerstvolgende Sophia activiteit!

Beste wishes,

Myrthe

Myrthe

Hi everyone!

Mijn naam is Sienna van der Poel en ik ben dit jaar de assessor van Sophia Aeterna. Als assessor heb ik verschillende taken, zo is het mijn taak dat alles binnen de vele commissies die onze vereniging telt soepeltjes verloopt en onderhoud ik een band met andere verenigingen, zowel binnen als buiten ons vakgebied. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de studieboeken die besteld worden via Atheneum, dus voor vragen of problemen hiermee kan je bij mij terecht! Tot slot ondersteun in mijn bestuursleden waar nodig. Zo zie je maar: de assessor is van alle markten thuis!

Nog even wat over mij: ik ben 20 jaar en kom uit het Noord-Hollandse Heemskerk, geboren en getogen. Komend jaar ben ik derdejaarsstudent GLTC en doe daarnaast ook soms wat filosofie. Ik hou ervan om druk bezig te zijn, dus wees niet verbaasd als je mij door de gangen van het Lipsius ziet rennen tussen colleges en vergaderingen door. Ik sta altijd open voor een praatje, dus voor tips en tops, vragen en opmerkingen, ideeën of gewoon wat gezelligheid, kan je altijd bij mij terecht!

Ik hoop jullie allemaal te zien bij onze geweldige activiteiten of gewoon in de gangen van het Lipsius.

Beste wishes,

Sienna

Sienna