Frons

De Frons is sinds 1980 het blad van de opleiding GLTC in Leiden. Hij wordt gevuld door bijdragen van studenten en docenten die graag hun mening of interesse over een bepaald thema willen delen. De Frons biedt zo een goed overzicht van waar iedereen mee bezig is. Qua inhoud mag je denken aan recensies van literatuur of theatervoorstellingen, serieuze thema’s binnen de wetenschap of actuele classiciwereld en verslagen van activiteiten of (studie)reizen die door Sophia zijn georganiseerd. De Frons verschijnt 5 keer per jaar, waarbij het laatste nummer in juni altijd een bijzonder themanummer is. De kosten van de Frons voor Sophia-leden zijn €6,- voor een papieren uitgave en €3,- voor een digitale. Voor niet-leden zijn de kosten €12,- voor een papieren uitgave en €6,- voor een digitale. Mocht je een abonnement willen afsluiten of andere vragen hebben, neem dan contact op met de Fronsredactie door een mailtje te sturen naar fronsleiden@gmail.com.

Index

In de afgelopen 38 jaar Frons zijn er meer dan 2500 artikelen, recensies, verslagen, gedichten et cetera in het blad voor Leidse classici verschenen. In de universiteitsbibliotheek Leiden zijn alle jaargangen van de Frons te vinden: jaargang 1 tot en met 36 liggen in het gesloten magazijn en zijn te leen, terwijl de nieuwste jaargangen te vinden zijn in studiezaal zes.

Benieuwd naar welke artikelen er in de Frons zijn verschenen? Neem dan een kijkje in de index, waar alle bijdragen van de afgelopen 38 jaar op auteur zijn gesorteerd.

abcdefghij
klmnopqrs
tuvwxyz –
redactioneel

Achter elk artikel is te vinden in welke Frons en op welke pagina’s het artikel te vinden is. In de jaren 2007 en 2015 is naast de reguliere edities ook een speciale Eerstejaarsfrons verschenen. Deze zijn in de index aangegeven met .E.