Bestuur

Bestuur

Het bestuur 2019-2020 bestaat uit:

Manon Junggeburt – Praeses
Evelien Nijveld – Ab-actis
Wieke Snoeij – Quaestor
Corine van den Bergh – Assessor


Van links naar rechts: Corine van den Bergh, Evelien Nijveld, Manon Junggeburt en Wieke Snoeij (foto’s: Naomi Grooteboer)

Hieronder stelt het bestuur zich graag aan je voor!

Dag allemaal,

Mijn naam is Manon Junggeburt. Ik ben 21 jaar en ik kom uit Landgraaf, gelegen in Zuid-Limburg. Ik ben een vierdejaars student van Griekse en Latijnse Taal en Cultuur en een tweedejaars student van Russische Studies. Dit jaar ben ik praeses van Sophia Aeterna. Ik zit de ALV voor, houd in de gaten of alle taken uitgevoerd worden en ik ben het aanspreekpunt van de studievereniging.

Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat ik zelf pas als derdejaars van de studie GLTC lid ben geworden van Sophia Aeterna. Afgelopen jaar merkte ik hoezeer Sophia verdieping biedt op de studie. De studieverenging verbindt studenten en docenten en geeft leden de mogelijkheid om zich op sociaal gebied, maar ook op intellectueel gebied verder te ontwikkelen door lezingen, symposia en museumuitstapjes te organiseren.

Het mooiste aspect van Sophia Aeterna is dat de studievereniging iedereen welkom heet en iedereen welkom laat voelen. Dit gevoel wil ik als bestuurslid samen met mijn bestuursgenoten doorgeven aan alle (nieuwe) leden. Laten we er samen een gezellig jaar van maken!

Liefs, Manon

Manon

Hallo allemaal,

Mijn naam is Evelien Nijveld. Ik ben momenteel tweedejaars student GLTC. Mijn liefste hobby’s zijn tekenen en schrijven, maar ook lezen staat hoog op de lijst (wat niet onprettig is bij deze studie).

Ik woon sinds kort in sfeervol Leiden, maar kom oorspronkelijk uit het prachtige Rotterdam. Hoewel Rotterdam altijd de stad van mijn hart zal zijn is Leiden in de toch niet al te lange tijd dat ik hier als student rondloop een bijzondere en belangrijke plaats voor mij geworden. Sophia Aeterna heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Aan het begin van mijn eerste jaar was ik niet zeker of ik me ooit thuis zou voelen op de universiteit, maar Sophia heeft mij geholpen nieuwe mensen te leren kennen, vrienden te maken, mijn plaats te vinden.

Omdat Sophia zoveel voor mij betekend heeft wilde ik maar wat graag iets terug doen en mijn eigen steentje bijdragen aan de vereniging die in mijn optiek van essentieel belang is voor de opleiding en haar studenten.

Ik ben dit jaar ab-actis en zal (tussen het bijhouden van de mail, het notuleren bij vergaderingen, het reserveren van zalen, en andere functies in) hard mijn best doen om van Sophia een thuis te maken voor alle nieuwe leden, en voor de oudere leden dit thuis-gevoel zo mogelijk nog sterker te maken.

Ik hoop jullie dan ook allemaal op veel activiteiten te zien dit jaar.

Groet,

Evelien

Evelien

Lectori salutem,

Mijn naam is Wieke Snoeij. Ik begin dit jaar aan mijn derde jaar als geschiedenisstudent in Leiden. Daarnaast ben ik sinds een jaar ook bezig met de studie Klassieke Talen en dat is tot nu toe heel erg goed bevallen. Ik geniet van het feit dat in deze studie verschillende disciplines, zoals taalwetenschap, literatuurwetenschap, maar vooral ook de oude geschiedenis samenkomen. Daarnaast geniet ik ook erg van de vele leuke activiteiten die om de studie heen gebeuren en georganiseerd worden. Aangezien Sophia bij vele hiervan een belangrijke rol speelt, lijkt het mij leuk om daar als bestuurslid een actieve rol bij te spelen.

Daarom zal ik gedurende het studiejaar 2019-2020 als quaestor in uw midden treden. Als quaestor ben ik verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging, waarbij ik zal zorgen dat er niet te veel, maar vooral ook dat er niet te weinig uitgegeven wordt! Ik verheug me dan ook op de vele leuke activiteiten die dit jaar gaan komen!

Hartelijke groet,

Wieke

Wieke

Beste allen,

Mijn naam is Corine van den Bergh, ik ben tweedejaars studente klassieken, bijna 20 jaar oud en ik kom uit de bomenrijke Betuwe. Inmiddels woon ik doordeweeks in de prachtige omstreken van Leiden en volg ik het voorbeeld van de oude Romeinen door regelmatig de stad te verlaten en de rust van de provincie op te zoeken.

Toen het eerste jaar van mijn studie was aangebroken, wilde ik graag meer leren dan het lezen van Grieks en Latijn. Daarom heb ik me direct ingeschreven voor een tweetal commissies van Sophia en daar heb ik zoveel geleerd, dat ik kansen zag om dit leerproces uit te breiden door te solliciteren voor de functie van assessor in het achtste bestuur.

De assessor is namelijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de commissies van de vereniging. Ze is het aanspreekpunt als er dingen niet goed gaan, maar ze staat ook open voor nieuwe ideeën en andere opmerkingen wat betreft commissies of activiteiten.

Daarnaast heeft ze ook nog een andere taak. Waar het belangrijk is om de interne organisatie goed te laten verlopen, is het zeker zo belangrijk dat de contacten met andere (klassieke) verenigingen goed onderhouden worden. Ook dat is de verantwoordelijkheid van de assessor.

Gelukkig bestaat het bestuur niet alleen uit een assessor, maar zijn er nog drie fantastische bestuursleden. Ik kijk ernaar uit om de samenwerking aan te gaan en ben heel benieuwd naar opborrelende ideeën van de leden!

Liefs, Corine

Corine