Bestuur

Bestuur

Het bestuur 2018-2019 bestaat uit:

Esther Faasen – Praeses
Eileen van den Akerboom – Ab-actis
Wilanne van Goch – Quaestor
Louise van der Vlugt – Assessor

Van links naar rechts: Eileen van den Akerboom, Esther Faasen, Wilanne van Goch en Louise van der Vlugt (foto’s: Jikke Koning)

Hieronder stelt het bestuur zich graag aan je voor!

Hallo allemaal,

Mijn naam is Esther Faasen en dit jaar ben ik praeses van Sophia Aeterna. Na al een jaar als ab-actis in het bestuur gezeten te hebben, was ik het nog niet zat en wilde ik graag nog een jaar mijn steentje bijdragen aan deze mooie vereniging. Oorspronkelijk kom ik uit Lage Zwaluwe, maar inmiddels woon ik alweer twee jaar met veel plezier in het mooie Leiden.

Ik weet nog goed toen ik hier kwam als eerstejaarsstudent, een tikkeltje zenuwachtig, maar ook vol verwachting naar wat komen ging. Als ik hieraan terugdenk, komt één ding zeker naar voren: de gezelligheid bij de opleiding GLTC en alles daaromheen. Daarom wil ik me graag inzetten voor de studievereniging en tal van leuke activiteiten organiseren voor onze leden.

Het leuke aan Sophia is dat iedereen actief kan worden. Door de vele commissies, zowel groot als klein, is er voor iedereen wat wils en kan iedereen iets bijdragen aan de vereniging.

Als praeses ben ik het aanspreekpunt van de vereniging. Zo houd ik presentaties, zit ik de ALV voor en houd ik in de gaten of iedereen zijn taken uitvoert. Natuurlijk kan ik dit niet alleen en heb ik drie hele leuke bestuursgenootjes. Ik heb er heel veel zin in om er met zijn vieren een knallend jaar van te gaan maken!

Tot snel op één van onze activiteiten!

Liefs,
Esther

Esther

Lieve lezer,

Mijn naam is Eileen van den Akerboom en aankomend jaar heb ik het genoegen om de taak van ab-actis te vervullen binnen het bestuur van Sophia Aeterna. Dit houdt in dat ik mij zal bezighouden met de ledenadministratie, het versturen van mailtjes en het maken van notulen.

Zelf ben ik twee jaar geleden begonnen aan de studie Klassieke Talen en heb ik afgelopen jaar het schitterende Rotterdam omgeruild voor Leiden. Het studeren was aan het begin zeker even wennen, maar ik heb mij altijd welkom gevoeld bij Sophia Aeterna en de vereniging heeft mij zeker geholpen bij het vinden van mijn plekje op de universiteit. Het is een relatief kleine vereniging waar je op een laagdrempelige wijze andere studenten kan leren kennen en je interesses kan voeden. Aankomend jaar hoop ik als bestuurslid mijn steentje te kunnen bijdragen aan de fijne en open sfeer binnen de vereniging en hoop ik dat alle leden zich altijd welkom voelen.

Als bestuur zijn wij al vol enthousiasme begonnen met het organiseren en plannen van nieuwe activiteiten en ik kan niet wachten om onze plannen te gaan realiseren! Wij gaan er een mooi jaar van maken en dat kan natuurlijk niet zonder de leden. Dus mocht je nog wat tips, een vraag of een leuk idee voor een activiteit hebben, dan hoor ik dat graag van je.

Ik hoop velen van jullie te verwelkomen op de activiteiten!

Liefs,
Eileen

Eileen

Lieve lezer,

Mijn naam is Wilanne van Goch, ik ben 23 jaar oud en kom uit Den Haag. Aan mij is de taak van quaestor van Sophia Aeterna toebedeeld, wat betekent dat ik me met allerlei geldzaken binnen de vereniging zal bezighouden. Je kunt hierbij denken aan het maken van begrotingen en realisaties, het bijhouden van betalingen voor activiteiten, maar het is ook mijn taak om namens Sophia een rondje te betalen tijdens een borrel!

Ik ben vierdejaars student Klassieke Talen en daarnaast eerstejaars masterstudent Neerlandistiek. Hiervoor heb ik een bachelor Taalwetenschap gedaan, dus ik ben van alle markten thuis! De overeenkomst tussen deze studies is misschien al een beetje te raden: ze hebben met taal te maken. Maar toch is er ook een andere overeenkomst tussen de opleidingen. Beide zijn namelijk kleinschalig, waardoor je iedereen van het eerste jaar tot de master tot aan docenten toe goed kent, en ook met iedereen makkelijk contact kunt leggen. Sophia is hierin natuurlijk een mooie verbindende factor geworden de afgelopen jaren!

Tot slot wil ik zeggen dat ik er onwijs veel zin in heb om er een mooi jaar van te maken samen met mijn lieve bestuursgenootjes, en natuurlijk met jullie!

Liefs, Wilanne

Wilanne

Dag allemaal!

Mijn naam is Louise van der Vlugt, ik ben tweedejaars student klassieken en dit jaar de assessor van Sophia Aeterna. Ik kom uit de prachtige Rijnstad Rhenen, maar woon inmiddels alweer ruim een jaar met veel plezier in de binnenstad van onze geliefde Leiden. Toen ik vorig jaar begon aan mijn studie, werd ik blij verrast door de warmte en gezelligheid van deze opleiding. Deze lieve vereniging van leuke Leidse classici draagt daar voor een heel groot deel aan bij. Sophia organiseert tal van activiteiten: van een filmavond tot een groot tweejarig toneelproject en van een inhoudelijke lezing tot een gezellige borrel – voor elk wat wils. Na een jaar te hebben genoten van al het moois dat deze vereniging te bieden heeft, wil ik graag wat terugdoen door me in te zetten in het bestuur.

Mijn taak als assessor is tweeledig. Enerzijds onderhoud ik externe contacten van de vereniging, bijvoorbeeld met onze klassieke zusterverenigingen door heel Nederland en de andere studieverenigingen van deze Leidse faculteit. Anderzijds ben ik binnen onze vereniging de link tussen het bestuur en de vele commissies die Sophia rijk is. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met alle commissieleden die zich weer een jaar zullen inzetten om Sophia zo leuk te maken als ze is. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie ook dit jaar weer een fantastische kerstborrel, een fenomenaal gala, een zinderende opleidingsbarbecue en vele andere ontzettend leuke activiteiten gaan organiseren!

Sophia is een geweldige vereniging met veel ruimte voor verrassende en innovatieve initiatieven. Ik weet zeker dat ook dit jaar weer een fantastisch jaar gaat worden, goeddeels te danken aan de drie powervrouwen met wie ik mijn bestuursjaar mag delen!

Liefs,
Louise

Louise