Bestuur

Bestuur

Het bestuur 2023-2024 bestaat uit:

Mare Plantinga – Praeses
Walt Kraeger – Ab-actis
Robin Bakker – Quaestor
Amy Senne – Assessor

Hieronder stelt het bestuur zich graag aan je voor!

Hoi allemaal!

Ik ben Mare Plantinga en dit jaar ben ik praeses van onze prachtige vereniging Sophia Aeterna! Ik zit nu in mijn derde jaar van de bachelor GLTC en ik volg de Practicum Musicae minor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ik kom uit Amersfoort (fun fact: de afstand Amersfoort-Leiden is even groot als Athene-Korinthe) en woon sinds een jaar met veel plezier in Leiden. Het liefste fiets ik over het Rapenburg: die lantaarns blijven iets magisch hebben, weerspiegeld in de grachten en op de achtergrond de vlag op het Academiegebouw.

Mijn dag bestaat voornamelijk uit klassieke auteurs lezen en cello spelen – een perfecte combinatie, als je het mij vraagt. Dit jaar voeg ik daar ook Sophia-activiteiten organiseren, bestuursvergaderingen voorzitten en het voorwoord van de nieuwsbrief schrijven aan toe! Of vergaderen met een van de commissies van Sophia, orkestrepetities bijwonen, Netflix kijken, heel misschien wel tentamens voorbereiden? Genoeg te doen dus, maar ik ben altijd in voor een praatje! Twijfel dus niet om me aan te spreken in het Arsenaal of waar je me ook ziet, dat vind ik erg gezellig. Bovendien zijn activiteiten gezelliger als er meer mensen zijn, dus hoop ik jullie allemaal dit jaar bij de Sophia activiteiten en borrels te zien!

Liefs,
Mare

Mare

Hoi allemaal!

Mijn naam is Walt Kraeger en dit jaar ben ik ab-actis van Sophia Aeterna. Ik ben 19 jaar oud en kom (net als de praeses) uit het op-sommige-plekken-pittoreske Amersfoort. Komend jaar ga ik beginnen met mijn derde (maar niet laatste) jaar van de bachelor GLTC en aan het tweede jaar van de bachelor Taalwetenschap. Naast mijn studies zing ik ook met plezier in het koor van Collegium Musicum en ben ik graag met mijn medeclassici bij de vele activiteiten van Sophia! Al met al ben ik meestal druk op de universiteit, dus je ziet me vast wel eens rondlopen door de wandelgangen.

Als ab-actis ontferm ik me dit jaar over de administratie van Sophia Aeterna. Dit betekent dat ik alle vergaderingen ga notuleren en mijn bestuursgenootjes bij die vergaderingen lastig ga vallen met de post die we hebben ontvangen. Verder houd ik de mailbox van Sophia in de gaten. Als je ons een mailtje stuurt krijg je dus waarschijnlijk een antwoord van mij! Twee keer per maand stuur ik een nieuwsbrief rond, waar alle activiteiten in staan die Sophia die maand organiseert. Ik hoop jullie graag bij die activiteiten te zien!

Liefs,

Walt

Walt

Hoi hoi!

Mijn naam is Robin Bakker en dit jaar ben ik quaestor van Sophia Aeterna! Ik ben 21 jaar, kom uit het niet-zo-verre-maar-toch-zoek-ik-een-kamer Delft, en ben derdejaars student van de bachelor. Naast de studie Grieks en Latijn volg ik vakken bij Taalwetenschap en Italiaans, en werk ik als student-assistent.
Als ik geen Grieks aan het lezen ben (of misschien soms toch maar Latijn), lees ik ook graag andere boeken, probeer ik andere talen te leren, en schiet ik af en toe analoge foto’s, die ik het liefst ook zelf ontwikkel. Daarnaast maak ik ook met veel plezier muziek, en schrijf ik met mijn bandje soms ook eigen liedjes.

Als quaestor zorg ik er dit jaar voor dat alle financiën van de vereniging in orde zijn. Ik maak een begroting en realisatie, verzamel bonnetjes, en zorg ervoor dat alle drankjes-op-Sophia betaald worden. Zo weet ik precies waar het geld van de vereniging vandaan komt en waar het heen gaat, en ben ik helemaal thuis in het Excel-sheet.
Ik kijk er erg naar uit om iedereen dit jaar bij de vele activiteiten, en natuurlijk in en om colleges te zien, dus spreek me vooral aan als je me ziet lopen op de universiteit, dat vind ik alleen maar leuk!

Liefs,

Robin

Robin

Hoi allemaal!

Mijn naam is Amy Senne en dit jaar ben ik de assessor van Sophia Aeterna! Ik ben 19 jaar en ik kom uit het prachtige Haarlem, maar ik ben sinds kort trotse inwoner van Leiden. Met een ongelooflijk leuk eerste jaar van de bachelor achter de rug start ik nu vol goede moed aan mijn tweede jaar! Ik hou ervan om lekker druk bezig te zijn, dus schrik niet als je mij door de gangen van het Lipsius ziet powerwalken. Mijn momenten van ontspanning pak ik het liefst door een gezellig babbeltje te maken met een goede kop thee erbij- spreek me dus vooral aan als je me ziet lopen!

Als assessor van Sophia heb ik heel wat verschillende taken. Zo let ik erop dat alles soepeltjes verloopt bij onze hardwerkende commissies en ben ik beschikbaar om te helpen waar nodig. Ook onderhoud ik contact met andere verenigingen om hier en daar een leuke samenwerking op touw te zetten.
Verder zorg ik ervoor dat het goed gaat met de studieboeken die besteld worden via Athenaeum. Tot slot zal ik natuurlijk ook mijn bestuursgenoten ondersteunen waar nodig. Er zal dus genoeg te doen zijn voor mij komend jaar!

Ik kijk ernaar uit om jullie te zien bij onze leuke activiteiten!

Veel liefs,

Amy

Amy