Bestuur

Bestuur

Het bestuur 2021-2022 bestaat uit:

Thirza Vis – Praeses
Lisanne Ledegang – Ab-actis
Heleen Deen – Quaestor
Mick Lammers – Assessor

Van links naar rechts: Mick Lammers, Lisanne Ledegang, Thirza Vis en Heleen Deen (foto’s: Naomi Grooteboer)

Hieronder stelt het bestuur zich graag aan je voor!

Hallo allemaal!

Ik ben Thirza en ik ben dit jaar praeses van Sophia Aeterna. Ik studeer al weer twee jaar met heel veel plezier GLTC en zit dit jaar in het tweede jaar van de bachelor. Als ik niet bezig ben met onze mooie studie of met Sophia studeer ik ook Geschiedenis, waarbij ik dit jaar in het derde jaar van de bachelor zit. Verder word ik erg blij van lekker eten, muziek luisteren en mijn twee katten.

Als praeses van Sophia Aeterna zal ik dit jaar natuurlijk de ALV’s voorzitten en elke maand van mij laten horen via de nieuwsbrief. Schroom verder niet om mij aan te spreken met vragen, ideeën of gewoon voor een gezellig praatje. Ook zal ik dit jaar samen met de commissies en met mijn bestuursgenoten allerlei leuke activiteiten organiseren en hebben wij de eervolle taak alweer het tiende bestuur van Sophia te zijn, wat betekent dat we dit jaar ook het tweede lustrum gaan vieren! Ik weet zeker dat we er met zijn allen een prachtig jaar van gaan maken en ik hoop velen van jullie te mogen zien!

Liefs,

Thirza

Thirza

Hoi allemaal!

Mijn naam is Lisanne Ledegang, ik ben 19 jaar oud en ik kom uit een heel klein, pittoresk dorpje in Friesland, Nij Beets om precies te zijn. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, lekker te wandelen of een goed boek te lezen (of een achteraf minder goed boek, waar je naderhand lekker over kan klagen bij iemand). Dit wordt alweer mijn derde jaar van de studie GLTC. Ik heb er ontzettend veel zin in weer fysiek in de collegebanken te kunnen zitten en het gezellige studiegevoel dat GLTC met zich meebrengt, weer terug te krijgen!

Ik vervul dit jaar de functie van ab-actis binnen Sophia! Dat betekent dat ik onder andere de mailbox in de gaten houd, me over de administratie ontferm, en notulen maak van alle vergaderingen. Bovendien kijk ik er naar uit weer een heleboel activiteiten te kunnen organiseren. De laagdrempeligheid heeft mij in eerste instantie ook in mijn eerste jaar over de streep getrokken activiteiten bij te wonen. Na een lange tijd van online activiteiten, waar (in ieder geval voor mij) bij alle dingen – colleges, borrels, etc. – de  drempel toch wat hoger was, heb ik ontzettend veel zin om op een laagdrempelige manier weer een heleboel leuks te kunnen organiseren!

Liefs,

Lisanne

Lisanne

Hoi allemaal!

Ik ben Heleen en ik zal dit jaar de functie van quaestor vervullen binnen Sophia, wat betekent dat ik alles wat met geld te maken heeft in de gaten houd. Ik ben een pietje precies, deze functie past daarom dus wel bij mij. Ik heb de vereniging alleen nog maar in coronatijden meegemaakt tot nu toe; ik kan jullie hierdoor verzekeren dat Sophia ook tijdens strenge lockdowns veel gezelligheid en vermaak kan bieden. Dit jaar gaat dit hopelijk echter wel anders en kan er lekker veel in het echt plaatsvinden, zodat we goed kunnen uitpakken met het oog op het lustrum.

Over mijzelf: ik ben 20 jaar, ik kom uit het Veluwse Ermelo en ben vorig jaar met klassieke talen begonnen als tweede studie (naast Engelse Taal en Cultuur). In mijn vrije tijd lees ik graag, wat je met twee talenstudies misschien ook wel zou verwachten. Ook breng ik mijn tijd graag door in gezelschap van mijn twee lieve katten, genaamd Janneman en Poeh.

Ik hoop jullie in groten getale in het echt te gaan zien bij activiteiten en heb veel zin om er een leuk jaar van te maken!

Groetjes,

Heleen

Heleen

Hallo iedereen!

Mijn naam is Mick Lammers en dit jaar mag ik voor Sophia Aeterna de functie van assessor vervullen. Dat betekent dat ik mij vooral zal bezighouden met de verschillende commissies die onze vereniging te bieden heeft. Ook zal ik de goede banden onderhouden met andere verenigingen binnen en buiten ons vakgebied en kun je bij mij terecht met al je studieboekenkwesties. Verder probeer ik mijn collegae in hun taken te ondersteunen waar nodig; de assessor is van alle markten thuis!

Over mij: ik ben 21 jaar jong, geboren en getogen in ‘sjoeën’ Zuid-Limburg en dit jaar verwacht ik als vierdejaarsstudent mijn bachelor GLTC af te sluiten, alvorens aan de master te beginnen. Ook start ik met mijn tweede jaar van Italiaanse taal en cultuur, tevens hier in Leiden. Als ik niet op de universiteit vertoef, ben ik waarschijnlijk in Den Haag te vinden om huiswerkbegeleiding en bijles te geven of gewoon lekker thuis om wat muziek te maken, te gamen of (pensum) te lezen.

Graag zie ik jullie (live) op college of bij een van onze activiteiten!

Vele groeten,

Mick

Mick