De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

Lezing met Floris V
‘Keltische religie in de IJzertijd’
Het is al weer november en hoog tijd voor de eerste lezing! Op woensdag 7 november zal Sophia in samenwerking met Floris V de lezing ‘Keltische religie in de IJzertijd: het verhaal van de archeologie’ organiseren. Tijdens deze lezing zal professor Jürgen Zangenberg spreken over Keltische religie en daarbij niet de literaire bronnen als uitgangspunt nemen, maar de archeologie aan het woord laten. De lezing vindt plaats om 17.15 in Lipsius 236 en aansluitend borrelen wij bij de Keyzer!

Potluck + film
Op 15 november zal om 18.00 Sophia Aeterna een potluckdinner en filmavond organiseren. Dus haal je kookkunsten uit de kast en laat je studiegenoten genieten van jouw favoriete gerecht! Hierna zullen wij nog een film gaan kijken. Ben je benieuwd welke film we gaan kijken? Houd dan onze social media in de gaten!
Deze activiteit zal plaatsvinden bij Bob thuis. Je kunt je per mail opgeven en laat dan ook even weten wat je gaat maken. Wij hopen velen van jullie daar te zien!

Boijmans van Beuningen
Op zondagmiddag 18 november zullen wij afreizen naar Rotterdam om daar in het Boijmans van Beuningen de tentoonstelling ‘Pure Rubens’ te bezoeken. Deze tentoonstelling toont een overzicht van Rubens’ olieverfschetsen. Voor deze werken haalde Rubens veel inspiratie uit de klassieke mythologie en dat is ook zeker terug te zien in werken zoals ‘Prometheus’ , ‘De ontvoering van Europa’ en nog vele andere werken in de tentoonstelling.
Na afloop van het museumbezoek is er nog de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Je kan je tot 11 november per mail opgeven en het geld, de kosten zullen 6 euro zijn, overmaken naar Sophia.

Boekenveiling
Op woensdag 21 november zal de eerste boekenveiling van dit collegejaar plaatsvinden. Het ideale moment om alvast boeken aan te schaffen voor het volgend semester of een vervroegd Sinterklaascadeautje te kopen voor jezelf! De boekenveiling zal plaatsvinden in het P.J. Vethgebouw in zaal 1.01 van 13.00 tot 15.00. De boekencatalogus zal later nog volgen per mail.

Interklassiek Feest
Op vrijdag 23 november is het weer tijd voor het Interklassiek Feest! Dus heb jij wel zin om een dansje te wagen met keizer Augustus of een wijntje te drinken met Dionysus himself? Of drink je zo een heel sisyfust leeg? Tijdens dit feest kun je je fantasieën werkelijkheid maken! Het Interklassiek feest van dit jaar heeft namelijk het thema ‘Polyfamous’.
Het feest zal plaatsvinden in de U-bar in Utrecht en de deuren openen om 19.00. Een half uur later zullen wij vast in de stemming komen met een pubquiz, waarna het feest vanaf een uur of 21.00 zal losbarsten! De entree bedraagt 5 euro per persoon en kan overgemaakt worden naar Sophia.Je kan je uiterlijk 17 november aanmelden per mail.

Geen Stufi? Hier een Pepernoot!
Hoewel Sinterklaas nu nog niet in het land is, zal het op 28 november alweer bijna pakjesavond zijn. Kom dus gezellig de beste dichtregels en knutseltips uitwisselen onder het genot van pepernoten! Het zal plaatsvinden van 13.00 tot 15.00 in koffiekamer Eyckhof.

Antony and Cleopatra
Op 6 december zullen wij naar de bioscoop gaan in Den Haag om daar een livestream te bekijken van het door Shakespeare geschreven toneelstuk ‘Antony and Cleopetra’. Dit is een historische tragedie over de relatie tussen Cleopatra en Marcus Antonius, vanaf de Romeins-Perzische oorlogen tot aan de zelfmoord van Cleopatra. Het stuk wordt opgevoerd door het National Theatre uit Londen. De kosten voor deze activiteit bedragen 10 euro en je kan je uiterlijk tot 10 oktober opgeven per mail.

Open Podium
De eerste tentamenweek zit erop, de wintertijd is ingegaan en de handschoenen mogen weer uit de kast. Je voelt het al aankomen: gure decemberdagen staan voor de deur. Dat weet ook de decembercommissie (voorheen: open-podium- en kerstborrelcommissie)! Zij is al druk bezig met het voorbereiden van activiteiten die wat licht en warmte zullen brengen in deze koude maand. Op dinsdag 11 december zal het open podium plaatsvinden, waarbij we weer de verborgen talenten van onze medestudenten en docenten kunnen bewonderen en je natuurlijk ook zelf op ons podium kunt staan! Meer informatie over tijd en locatie volgt binnenkort, maar de aanmeldingen zijn alvast open! Opgeven kan door te mailen naar openpodium.sophiaaeterna@gmail.com. Geef hierbij aan wat voor soort act je gaat doen en eventueel of je extra apparatuur nodig hebt. Zoals altijd is talent optioneel en zijn alle acts welkom!

Reacties zijn gesloten.