De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

Grex Latinus – lezing actief Latijn
Op vrijdag 2 maart vindt er weer een activiteit plaats van de Grex Latinus. Deze keer zullen Christoph Pieper en Stefan Busch een lezing houden, in het Latijn, over de correcte uitspraak van het Latijn. Vervolgens zullen we een gezamenlijke poging doen om Latijns proza te schrijven.
Het zal plaatsvinden van 15:00-17:00 in Huizinga 025. We hopen velen van jullie te zien!

Boekenveiling
Heb jij nog boeken nodig voor het laatste blok van dit studiejaar? Kom dan vooral naar de boekenveiling op woensdag 7 maart om 11:00 in Huizinga 026.

Lezing met LKV
Painting Homer door dr. Leopoldo Iribarren Baralt van 16:00-17:00 in Huizinga 004

Lezing met T.W.I.S.T.
De Frygiërs en hun taal door dr. Sasha Lubotsky van 17:00-18:00 in Lipsius 002

Bestuursinteresseborrel
Ook al lijkt het alsof we nog maar net bezig zijn, en hebben we nog veel plannen, toch moeten we ook naar de toekomst kijken en op zoek gaan naar opvolgers. Dit zullen we gaan doen door middel van een bestuursinteresseborrel die zal plaatsvinden op 26 maart om 17:00 uur. Eerst zullen wij kort wat vertellen hoe een bestuursjaar eruit ziet en wat de afzonderlijke functies precies inhouden. Daarna zullen wij ons verplaatsen naar Café de Keyzer en kun je al je vragen aan ons en aan oud-bestuursleden stellen. Mocht je al nadenken over een bestuursjaar bij Sophia, schroom dan vooral niet om één van ons aan te spreken!

Leids Onderzoek in de Klassieken I
Ook dit jaar wordt de succesvolle lezingenreeks ‘Leids Onderzoek in de Klassieken’ weer georganiseerd tijdens het mentoraat van de eerstejaars. Dit is een uitgelezen kans om kennis te maken met alles wat er op het onderzoeksgebied van de Klassieken in Leiden gebeurd. Tijdens de eerste editie zullen Ruurd Halbertsma, conservator van het RMO, Jörn Soerink, docent Latijn, en Tazuko van Berkel, docente Grieks komen spreken.

Het zal plaatsvinden van 13:00-15:00 uur in Lipsius 228. Alle belangstellenden zijn van harte welkom! Sophia zal zorgen voor eten en drinken.

Viering Dies – High Tea
Op 21 maart wordt Sophia al weer zes jaar! Omdat deze datum in de tentamenweek valt, zullen we het vieren op woensdag 28 maart met een High Tea. Het zal plaatsvinden van 12:00 tot 14:00 in de koffiekamer van de Eyckhof.

Reacties zijn gesloten.