De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

Leids Onderzoek in de Klassieken II
Op dinsdag 10 april vindt de tweede editie van Leids Onderzoek in de Klassieken plaats. Verschillende docenten zullen vertellen over hun onderzoek. Het vindt plaats in Lipsius 228 van 13:00-15:00.

Lezing met Albion
Op woensdag 11 april hebben we een gezamenlijke lezing met Albion georganiseerd, getiteld ‘Troy: why the classics are never translated well into motion picture.’ Het zal plaatsvinden in Lipsius 148 van 17:00 tot 18:00. Het belooft een mooie lezing te worden, dus kom vooral!

Aristoteles op het toneel: voorproefje Antigone
Wat is wijsheid? is het thema van de Week van de Klassieken 2018. Op woensdag 11 april gaan vier sprekers met elkaar in discussie over filosofie, literatuur, en de actuele relevantie van Aristoteles’ Poëtica: Joke Hermsen (schrijfster en filosofe), Frans Willem Korsten (hoogleraar literatuurwetenschap), Piet Gerbrandy (dichter, classicus en vertaler) en Casper de Jonge (classicus). Een hoogtepunt van de avond wordt verzorgd door Sophia Aeterna: studenten van de Leidse studievereniging spelen namelijk een scène uit Sophocles’ Antigone: dit betreft natuurlijk een voorproefje van de toneelopvoering die Sophia Aeterna later dit jaar op de planken gaat zetten. Bestaat er een beter decor voor Antigone dan de Tempelzaal van het Museum van Oudheden? Komt dus allemaal kijken en luisteren naar je studiegenoten! De avond is gratis en wordt besloten met een borrel. Je kunt je aanmelden via de volgende website: http://www.rmo.nl/actueel/activiteitenagenda/aristoteles-op-toneel

Filmavond toneel
In juni zullen de voorstellingen van Sophocles’ Antigone plaatsvinden. Om alvast in de sfeer te komen zullen we op maandag 16 april om 20:00 uur een van de komedies kijken die eerder door studenten klassieke talen op het toneel werd gezet. We zullen gaan kijken naar de Vogels van Aristophanes. Het zal beginnen om 20:00 uur in Lipsius 307.

Kroegentocht
19 April is het zover: de kroegentocht van Sophia Aeterna gaat van start. Reis mee naar de plekken waar Odysseus eens voet aan wal zette en los raadsels op om met je geliefde Penelope op Ithaca te herenigen.

Voordat onze omzwervingen beginnen, zullen we om 18:00 uur eten bij La Bota. Geef je bij kroegentocht.sophiaaeterna@gmail.com op voor het diner vóór 12 april om zeker te zijn van een plekje!

Onze trireme zal ons afleveren bij het startpunt Ithaca, ofwel Café De Keyzer, om 20:30 uur. We hopen jullie daar allen te zien!

Leids Onderzoek in de Klassieken III
Op 24 april vindt alweer de laatste editie van Leids Onderzoek in de Klassieken plaats van dit jaar. Verschillende docenten zullen weer vertellen over hun onderzoek. Het vindt plaats in Lipsius 228 van 13:00-15:00. Alle belangstellenden zijn van harte welkom!

Facultair feest
Op 24 april hebben wij, samen met onze gezellige collegae op deze faculteit, een feest voor alle geesteswetenschappers georganiseerd. Het thema zal zijn ‘(f)oud Nederlands’, en wij hopen dat jullie kostuums nog veel fouter zullen zijn dan deze woordgrap. De deuren openen om 22:00 en het feest zal om 03:00 eindigen. Kaarten kosten vier euro in de voorverkoop, waarvan de datum op het facebookevenement zal worden aangekondigd, en vijf euro aan de deur. Het feest zal plaatsvinden op de sociëteit van Quintus.

ALV statuten
De statutenwerkgroep is de afgelopen tijd weer druk bezig geweest om de statuten en het huisreglement af te krijgen. Daarom wordt op 26 april een ALV georganiseerd over de concept statuten. Op deze ALV is het nog mogelijk om puntjes voor te dragen en te overleggen. Het zal plaatsvinden in Lipsius 002. De tijd zal nog bekend gemaakt worden.

Antigone
Op 8 en 9 juni brengt de toneelgroep van onze opleiding Sophokles’ Antigone ten tonele! Het stuk is opnieuw vertaald en zal worden ondersteund door zelfgeschreven koor- en orkestmuziek. De nieuwe tekst is prettig modern, maar klassiek waar het hoort, en doet recht aan de nog altijd interessante thematiek van het stuk: de tegenstelling tussen goddelijk en menselijk recht; en de morele plichten van het individu binnen staat en familie. Kaarten zijn hier te koop!

Barbecue
Het is nog ver weg, maar op donderdag 21 juni vindt de jaarlijkse barbecue plaats van de opleiding GLTC. Noteer de datum dus alvast in je agenda!

Reacties zijn gesloten.