Agenda

De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

Filmavond
Op 6 maart zullen we weer gezellig met z’n allen naar een film kijken! Van tevoren is er de mogelijkheid om gezamenlijk pizza te eten, dit begint om half 7. Wil je mee-eten? Geef dat dan even aan ons door! De film zelf zal beginnen om half 9. Ben je benieuwd welke film we gaan kijken? Houd dan onze social media in de gaten! Het zal plaatsvinden bij Bob thuis.

Bestuursinteresseborrel
Heb je zin om je volgend jaar in te zetten voor Sophia? Vind je het leuk om nieuwe ervaringen op te doen buiten je studie? Ben je benieuwd hoe een bestuursjaar eruit ziet? Kom dan naar de bestuurinteresseborrel op dinsdag 12 maart! Tijdens deze borrel zullen wij vertellen wat je kan verwachten van een bestuursjaar bij Sophia, wat de afzonderlijke functies inhouden en natuurlijk is er ruimte om al je vragen te stellen. Na deze presentatie zullen wij ons verplaatsen naar Café de Keyzer en daar is de gelegenheid om in een gezellige sfeer al je vragen te stellen aan ons en oud-bestuursleden. De presentatie begint om 17:15 in Lipsius 147.

Stadhuis
Ter gelegenheid van het 444-jarig bestaan van de Universiteit Leiden is er een tentoonstelling in het stadhuis te zien. Onderwerpen die aan bod komen in de tentoonstelling zijn onder andere Oranje in Leiden, Leidse musea, drie October, studentenhuizen en het Academiegebouw. Een van onze leden, Erik-Jan, heeft meegewerkt aan deze tentoonstelling en zou ons graag een rondleiding geven. Deze zal plaatsvinden op woensdag 13 maart. We zullen om 13:15 verzamelen voor het Lipsius. Aanmelden is niet nodig. We hopen velen van jullie daar te zien!

Viering dies: taart
Op 21 maart is het 7 jaar geleden dat Sophia Aeterna is opgericht! We willen dit graag vieren met onze leden, daarom delen wij op 22 maar vanaf 12.00 taart uit in het Lipsius. Dus kom vooral gezellig taart eten en gezamenlijk de verjaardag van Sophia vieren!

LOIK I
In maart en april zal de succesvolle lezingenreeks ‘Leids Onderzoek in de Klassieken’ weer georganiseerd worden tijdens het mentoraat van de eerstejaars. Tijdens deze lezingen zullen docenten ons vertellen over hun onderzoek; een mooie kans om kennis te maken met alles wat er op onderzoeksgebied van de Klassieken in Leiden gebeurt! Op 26 maart zullen Janric van Rookhuijzen, docent Grieks, Jürgen Zangenberg, hoogleraar Antiek Jodendom en Vroeg Christendom, komen spreken en Casper de Jonge, docent Grieks, komen spreken. Het zal plaatsvinden van 13:00-15:00 uur in Eyckhoff 3/005. Alle belangstellenden zijn van harte welkom! Sophia zal zorgen voor eten en drinken.

Faculteitssymposium
Op donderdag 28 maart zal alweer de derde editie van het faculteitssymposium van de faculteit geesteswetenschappen plaatsvinden met dit jaar als thema ‘Humanities Matter!’ Op deze dag zullen docenten en onderzoekers vanuit allerlei verschillende richtingen hun licht laten schijnen op dit thema. Namens Sophia Aeterna zal Luuk Huitink een lezing geven met als titel: ‘The Tales We Tell: On Narrative, Explanation and Losing the Plot.’ Deze lezing zal plaatsvinden van 12:00 tot 13:00 uur. Daarnaast is het mogelijk om je op te geven voor gratis lunch en avondeten. Wil je meer informatie over de lezing van Luuk Huitink en de andere lezingen die plaats zullen vinden, houd dan je mail en de facebookpagina van het faculteitssymposium in de gaten: https://www.facebook.com/facsymp/!

Viering dies: bowlen
Om onze dies te vieren, trakteren we jullie niet alleen op taart, maar gaan we ook op 29 maart samen bowlen! Dit zal plaatsvinden van 17.00 tot 18.00. Wil jij je bowlingtalenten showen aan je medestudenten? Geef je dan per mail op vóór 22 maart. Na afloop is er nog de mogelijkheid om gezamenlijk te eten, maar hier volgt nog meer informatie over. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen mee te gaan met het bowlen of alleen met het eten!

Familiedag
Op zaterdagmiddag 6 april is het eindelijk zo ver: de Familiedag! Dit is dé mogelijkheid om aan je ouders, zusjes, broertjes, ooms, tantes en buurvrouwen te laten zien wat jij nou precies doet tijdens je studie. Deze middag zal bestaan uit een lunch, korte minicolleges van docenten, een verkenningstocht door Leiden en een klassieke spelletjesronde. De dag begint rond 12 uur en zal tot ongeveer half 5 duren. De kosten bedragen 3 euro per persoon. Je kan je tot uiterlijk 12 maart opgeven per mail.