Agenda

De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

Hortuslunch (2 juni)
Het is buiten weer volop groen en alles staat in bloei: het is echt lente en dat betekent dat er weer een heuse hortuslunch aankomt. Kom dus vooral op 2 juni tussen het studeren door van het zonnetje genieten in de hortus tijdens de lunch van 13:00-15:00! Wij zullen voor het eten en drinken zorgen. Het kan wel handig zijn om eventueel een kleedje mee te nemen om op te zitten. Waar in de hortus we precies zitten, zullen we later laten weten. 
 
Hecuba (9 en 10 juni)
Op 9 en 10 juni zal onze vertolking van Euripides’ Hecuba eindelijk opgevoerd worden in theater Ins Blau in Leiden. Al twee jaar is er door talloze classici hard gewerkt aan dit project en het is nu zover! Kom dus kijken naar Hecuba en hoe zij omgaat met het verlies van haar dochter. Aanschouw hoe hebzucht relaties op huiveringwekkende wijze kan verbreken. Maak mee hoe er met verraad wordt omgegaan. Mis dit spektakel niet! Via de link https://app.clubcollect.com/forms/nl-BE/sophia-aeterna/hecuba kun je een kaartje kopen om een van de voorstellingen (9 juni om 20:00 en 10 juni om 16:00 en 20:00) bij te wonen. Schroom niet om al je vrienden, familieleden en vage kennissen uit te nodigen, iedereen is welkom!
 
Tip: toneelstuk Bloed Voor Bloed
Heb je ontzettend veel zin om Sophia’s Hecuba te gaan zien, maar weet je even niet meer zo goed hoe de rest van het verhaal van de Oresteia ook alweer ging? Of kan je simpelweg geen genoeg krijgen van bloeddorst en wraakzucht? Goed nieuws! STV Cuculum voert op 3 en 4 juni het stuk Bloed Voor Bloed op, een bewerking van ITA’s Age of Rage. Het tragische lot van de Atriden wordt door een groep Leidse studenten op het podium getoond, met Jildou (vierdejaars BA) in de rol van Agamemnon. Komt allen!Tickets zijn te koop via deze link: https://billetto.nl/users/stv-cuculum?fbclid=PAAab-a0IXHD2aWq8byfSP3HQ0klpoGcdDIuaEB8Vs7inp6bXFfsfMOreJ3A8.