Agenda

De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

Lezing met Floris V (18 oktober)
Sophia en Floris V (de studievereniging van mediëvistiek) organiseren dinsdag 18 oktober om 17:00 samen een lezing, die gegeven zal worden door Ivo Wolsing. Hij is een postdoc middeleeuwse geschiedenis aan onze universiteit en is momenteel bezig met een onderzoek naar de twaalfde-eeuwse dichter Walter van Châtillon. Zijn promotieonderzoek (Radboud Universiteit, 2022) richtte zich op beeldvorming van het Midden-Oosten in de Latijnstalige literatuur van de twaalfde eeuw. De lezing zal plaatsvinden in Lipsius 307. We hopen jullie daar te zien!

Filmavond met Pleyte (19 oktober)
De dag na de lezing met Floris V staat er nog een samenwerking op het programma: op woensdag 19 oktober organiseert Sophia samen met Pleyte (de studievereniging van Oude Nabije Oosten studies) een filmavond. Vanaf 19:30 (inloop vanaf 19:15) zullen wij de film 300 gaan kijken in Lipsius 121. Deze film gaat over de Slag bij Thermopylae, waar het reusachtige leger van de Perzen, onder leiding van Xerxes, de weg werd versperd door een legertje van slechts 300 Spartanen, onder leiding van Leonidas. Samen met Pleyte kunnen wij deze film vanuit twee perspectieven bekijken!

Tentamen-ZOPHIE (21 oktober)
Omdat de eerste tentamenweek alweer met rasse schreden nadert, zullen wij op vrijdag 21 oktober van 13:00 tot 16:00 een tentamen-ZOPHIE organiseren. Hier zullen we onder het genot van koekjes en drinken samen studeren en elkaar helpen, dus kom vooral om de tentamens voor te bereiden! Deze ZOPHIE zal plaatsvinden in Lipsius 121.

Museumuitje Allard Pierson (4 november)
Op vrijdag 4 november zullen we een bezoek brengen aan het Allard Pierson in Amsterdam. We verzamelen om 13:15 voor het station en zullen gezamenlijk naar Amsterdam afreizen. De toegang voor het museum kost €5 voor studenten en is gratis als je een museumjaarkaart hebt. In het museum zullen we rondgeleid worden over de Griekse en Romeinse afdeling. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar sophia.aeternaleiden@gmail.com. Vol=vol, dus geef je snel op!