Agenda

De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

Aanmelddeadline theateruitje Jocasta’s Line
Op 11 maart gaat Sophia naar de Nationale Opera & Ballet om de voorstelling Jocasta’s Line te zien! Omdat de tickets hard gaan, is er een aanmelddeadline op 8 februari. Meld je dus snel aan door te reageren op deze mail! De tickets zullen €17,50 kosten. Meer informatie is te vinden via deze link.
 
Borrel met SVS, Dokkaebi en T.W.I.S.T. (6 februari)
Tijdens de CoBo van T.W.I.S.T. (de studievereniging van taalwetenschap) hebben we samen met SVS (van Chinastudies) en Dokkaebi (van Koreastudies) succesvol gebrast! Dat gaan we vieren op 6 februari met een borrel met die studieverenigingen. Daarnaast kan je elkaar natuurlijk bijpraten over je eerste collegeweek, dus wees welkom van 20:00 tot 22:00 bij Café L’Espérance!
 
Gala (9 februari)
Op 9 februari gaan de voetjes weer van de vloer tijdens ons gala! En dit doen we uiteraard in stijl, namelijk met het thema ‘Domus Aurea’, zoals feestelijkerwijs op de kerstborrel is aangekondigd. Vanaf 21:00 gaan we samen los bij Koko en daar zullen we zeker tot 2:00 doorfeesten. Let wel op: de deuren sluiten om 23:00! Kaartjes kosten €9 voor leden en €11 voor niet-leden. Voor het gala kunnen we ook nog samen eten: we zullen vanaf 18:00 bij De Schaapsbelonze buikjes rond eten met een menu van een pannenkoek, dessert én twee drankjes voor €18. Wil je aansluiten bij het diner? Stuur dan vóór 6 februari een mailtje naar feestcommissie.sophiaaeterna@gmail.com
Kom je liever alleen naar het gala? Mail ons dan ook! Hiervoor geldt geen deadline.
 
Post-Valentijnsfeest (15 februari)
Er hangt liefde in de lucht! Daarom organiseren we een post-Valentijnsfeest op 15 februari samen met Albion, Gibalaux, Interlatina, Itiwana, Maktub, T.W.I.S.T., SVS en Symposium! Met al deze leuke verenigingen zullen we losgaan van 21:00 tot 2:00 in COC De Kroon. Tickets kosten €4 voor leden en €5 voor niet-leden, dus neem vooral ook je date mee! Aan de deur kosten kaartjes €6, dus meld je vooral voor 14 februari aan via deze link! De garderobe is bewaakt en helemaal gratis. Hopelijk zien we jullie daar!
 
Halfjaarlijkse ALV (20 februari)
Het eerste semester is voorbij gevlogen en het is tijd voor de halfjaarlijkse ALV! Deze vindt plaats op 20 februari om 19:30, met inloop vanaf 19:15. Jullie welkom in Lipsius 0.05, waar wij onze plannen voor het tweede semester zullen presenteren, de financiën van Sophia bespreken en een nieuwe commissie willen voorstellen. Na afloop borrelen we uiteraard in De Keyzer!
 
Papyrusworkshop (22 februari)
Sophia organiseert op 22 februari een papyrusworkshop! Of je nou een echte papyrologieveteraan bent, of gewoon benieuwd bent hoe die Grieken hun brieven schreven, dit is de workshop voor jou. Joanne Stolk, onze geliefde universitair docent Griekse Papyrologie, zal ons een inleiding geven over papyrusbrieven en het schrijfmateriaal. Daarna gaan we zelf aan de slag met papyrus en κάλαμος om onze eigen papyri te beschrijven!
 
Interklassieke borrel (26 februari)
Mis jij je mede-classici uit andere steden ook zo? Geen zorgen, want op 26 februari komt er weer een interklassieke activiteit aan! Ditmaal reizen wij af naar Nijmegen, waar alle interklassieke verenigingen zijn uitgenodigd om met een borrel het lustrum van het Sodalicium Classicum Noviomagense te vieren! Vanaf 21:00 zijn ‘s lands classici welkom in Eetcafé Goed Volk (Burghardt van den Berghstraat 144), waar wij samen kunnen uitvogelen na hoeveel drankjes wij onze werkwoordrijtjes zullen vergeten (het goede antwoord: nooit!) of juist even onze klassieke bezigheden achterwege kunnen laten. 
 
Bestuursinteressequiz (1 maart)
Hoewel we nog een semester vol leuke activiteiten voor de boeg hebben, begint binnenkort de zoektocht naar onze opvolgers! Denk jij weleens, “Goh, ik zou ook een keer zo’n activiteit willen organiseren,” of heb je misschien al allemaal goede ideeën voor volgend jaar? Lijkt het je leuk om op ALV’s met de hamer te slaan of vermaak je je liever met het polijsten van prachtige mailtjes en nieuwsbrieven aan al onze leden? Heb je altijd al dromen gehad van Excelformules en bonnetjesverzamelingen of ben jij juist het sociale meesterbrein dat de leukste samenwerkingen organiseert en de vele commissies in de gaten houdt? Om daarachter te komen, hebben we een geweldige quizgeorganiseerd die we op 22 februari vanaf 15:00 zullen spelen. Kom langs in Lipsius 2.04, waar we tot 17:00 zullen zijn en we al jullie vragen over een bestuursjaar zullen beantwoorden!
 
Familiedag: save the date!
Op zaterdag 20 april vindt de familiedag plaats! We zijn hard bezig om een leuk programma in elkaar te zetten, maar geef alvast door aan je ouders, broers, zussen, tantes, ooms, opa’s en oma’s en iedereen die wil komen dat ze op 20 april welkom zijn om te ontdekken wat wij hier uitspoken!