Agenda

De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

Lustrumactiviteit (10 november)
Het wordt hoog tijd om het thema van het tweede Lustrum van Sophia Aeterna bekend te maken! Dit zal gebeuren door middel van een introductie op en lezing over het thema dat een (bordeaux)rode draad zal zijn door de komende lustrumfestiviteiten. De feestelijke opening zal plaatshebben in Café De Vergulde Kruik aan de Haarlemmerstraat 22. De inloop is vanaf 19:45. Aansluitend aan de lezing volgt uiteraard een borrel. Aanmelden is niet nodig.

Interklassiek feest (11 november)
Op donderdag 11 november is het eindelijk zover! Het Interklassiek Feest, dit jaar met als thema ThuSeadides, zal na lange tijd weer plaatsvinden. Voorafgaand aan het feest kun je vanaf 17:00u gezellig mee-eten op eigen kosten. Hiervoor kun je je tot vrijdag 4 november aanmelden.
Het feest zelf zal om 20:00u van start gaan bij U-BAR (Oudegracht 64, Utrecht). Meld je aan door een mailtje te sturen naar sophia.aeternaleiden@gmail.com.

Tickets: €4,50
Dresscode: Kom verkleed als je favoriete zeewezen!

Wij hebben er zin in! Sea you there!

Bachelor- en Masterpubquiz Pleyte (16 november)
Naar goed oud gebruik wordt ook dit jaar weer, in samenwerking met de vereniging van ONOS, Pleyte, een ken-uw-klassieken-maar-ook-andere-oude-dingenpubquiz georganiseerd. We zullen samenkomen in ons aller Café De Keyzer (in de bovenruimte) om te testen hoe het precies zit met onze kennis! De pubquiz zal aanvangen om 20:00, inloop vanaf 19:45. Bij de aansluitende borrel is het eerste rondje uiteraard gefinancierd door beide Quaestoren. Opgeven geschiedt via: https://forms.gle/dz5K6mrcvcxjZWzZ8

Symposium voor Jonge Classici (19-20 november)
Bijna is het zover! Op vrijdag 19 en zaterdag 20 november zal het symposium voor en door jonge classici plaatsvinden te Nijmegen. Het onderwerp van dit jaar is Variae Viae ad Veritatem, reizen in en naar de Oudheid. Op de vrijdag zal het symposium geopend worden met een lezing van Patrick Lateur. Daarna is er de optie om gezellig te komen dineren bij restaurant de Waagh te Nijmegen. De zaterdag zal gevuld worden met een openingslezing van Christian Kicken, gevolgd door acht lezingen van studentsprekers en we zullen eindigen met een lezing van Louis Verreth. Als afsluiting is er de mogelijkheid om gezellig te komen naborrelen.

Wil jij dit symposium graag bijwonen, meld je dan aan door het aanmeldingsformulier in te vullen via de volgende link: https://forms.gle/2586v13k8J8bfzx76. Hierin zal onder andere gevraagd worden op welke dagen je aanwezig bent, of je wilt komen dineren op de vrijdagavond en of je eventueel een slaapplaats hebt of nodig hebt.

Ben je alvast nieuwsgierig naar de sprekers en de inhoud van hun lezingen, volg ons dan op onze sociale media en kom alvast een beetje in de stemming! Op Facebook kun je ons vinden onder de naam Symposium voor jonge classici en op Instagram onder de naam symposiumjongeclassici. Heb je nog een vraag? Stuur dan gerust een mailtje naar symposium.sophiaaeterna@gmail.com

Sinterklaas-ZOPHIE (1 december)
We trappen de maand december goed af met een Sinterklaas-ZOPHIE (Zware Ochtend? Pak Hier Iets Eetbaars) die plaats zal vinden op woensdag 1 december 15:00-17:00. Kom gezellig langs om met ons in de sfeer te komen voor Sinterklaas door van allerlei december snoepgoed en andere lekkernijen te smullen! De locatie zullen we nog bekendmaken in de halfmaandelijkse nieuwsbrief.

Open Podium (2 december)
Binnenkort is het weer tijd voor het Open Podium! Doen jouw muziekkunsten de grote Apollo op zijn vliegende wagen terugdeinzen naar het Oosten? Wegen jouw verzen zwaarder dan die van de bombastische Aeschylus? Of ben je zo moedig als Ares, om eindelijk je plankenkoorts te overwinnen… Kortom, wil jij je kans grijpen om je talenten wereldkundig te maken? Geef je dan op voor het Open Podium op via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-Eo-YxcWBPIRo1fTFtq4YU_CHJctfGTSQew33_qy9uYOK9Q/viewform. Het Open Podium zal plaatsvinden op donderdag 2 december, en de deadline voor het aanmelden van acts is vrijdag 19 november. Acts van alle soorten en maten zijn welkom! We hopen op een mooi afwisselend programma.
Tevens zijn alle classici van harte uitgenodigd om te komen kennisnemen van dit spektakel!
We verwachten dat het open podium weer fysiek zal plaatsvinden. Wanneer dit inderdaad het geval is, zullen we met de CoronaCheckApp gaan werken, maar hier horen jullie te zijner tijd meer over.
We hopen jullie allemaal op 2 december te zien en zien jullie aanmeldingen voor de acts met plezier tegemoet! Voor vragen kunnen jullie mailen naar openpodium.sophiaaeterna@gmail.com