Agenda

De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

WOCE-sessie I: migratie
Dinsdag 10 november houden wij de eerste WOCE-sessie! Bij deze Engelstalige activiteit willen wij vooral het gesprek met elkaar laten vloeien over diversiteit, het belang van de klassieken en onze rol daarin. Elke sessie krijgt een eigen thema die te maken heeft met diversiteit en inclusiviteit. In de eerste sessie zullen wij het thema ‘migratie’ met elkaar bespreken. Voordat wij de discussie beginnen, zullen we eerst genieten van twee korte lezingen die aanhaken bij het thema, namelijk van prof.dr. Ineke Sluiter en researchmasterstudent Frank van den Boom. Er zal gesproken worden over Aeschylus’ Smekelingen, asielzoekers, Syrische vluchtelingen en Euripides’ Troades. Aan de hand van stellingen gaan wij met elkaar in gesprek en zullen wij ons verdiepen in dit complexe onderwerp.

Zet 10 november in je agenda zodat je deze ervaring niet mist! Met een inloop om 19:15 uur, zullen wij om 19:30 uur echt van wal steken. Deze activiteit zal plaatsvinden in onze Kaltura-liveroom. 

Online Boekenveiling
Lekker een boek lezen terwijl het buiten regent dat het giet, of toevallig een boek tegen het lijf lopen dat je net wat verder kan brengen bij het schrijven van dat ene paper? Ook dit jaar kan je voldoende leesvoer op de kop tikken, ten eerste door de online boekenveiling op maandag 16 november bij te wonen. Ongeveer een week van tevoren zal er een catalogus verspreid worden van de boeken die deze veiling aangeboden worden, met daarbij een link naar Dropbox (of iets dergelijks) met daarin foto’s van de boeken, zodat de boeken toch nog “ingezien” kunnen worden. De veiling zal in onze Kaltura-liveroom plaatsvinden tussen 11:00 en 13:00 uur. Later inschakelen is geen probleem, maar omdat we op volgorde van de catalogus de boeken aanbieden, mis je misschien wat boeken. Wil je geen boek missen? Laat dan iemand anders voor je bieden. We hopen jullie allemaal te zien!

Grex Latinus-lezing door dr. Christoph Pieper
Nu de Grex Latinus al weer een tijdje op elke woensdagmiddag bij elkaar komt en zich oefent in het actief Latijn, is het tijd voor een heuse Latijnse lezing door dr. Christoph Pieper! Schroom niet om te komen als je nog geen ervaring hebt, iedereen, ongeacht niveau, is welkom. De lezing zal op donderdag 26 november online plaatsvinden, in de middag na 15:00 uur, in onze Kaltura-liveroom. De precieze tijd en het onderwerp zullen bekend worden gemaakt in de halfmaandelijkse nieuwsbrief.

Online Open Podium
Heb jij muzikale vaardigheden die Orpheus in de schaduw zetten? Kan jij net zo goed een huwelijk verdansen als Hippokleides? Deel het met ons! Op dinsdag 1 december heb jij, ja jij, de kans om jouw talent te tonen aan ons overige classici. Wegens de bekende omstandigheden zal het Open Podium dit jaar online plaatsvinden, maar laat dat de pret niet drukken! Dit jaar is er namelijk de mogelijkheid om van tevoren jouw act op te nemen en op de avond van het Open Podium zelf te laten zien. Wij moedigen jullie aan om hier creatief gebruik van te maken! Uiteraard kan, als de internetconnectie betrouwbaar genoeg is, de act ook online live opgevoerd worden.

Bijeenkomsten Grex Latinus
We zijn weer begonnen! Dit semester vinden de bijeenkomsten iedere woensdag van 16:00 tot 17:30 uur via Teams plaats. Tijdens de bijeenkomsten lezen we enkele grappige verhalen, beschrijven we afbeeldingen in het Latijn en voeren we gesprekken over alledaagse zaken, althans dat proberen we :). Wil je deelnemen aan de bijeenkomst of simpelweg een kijkje nemen? Kom dan vooral!