Agenda

De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

Grex Latinus
Ook in juni komt de Grex wekelijks op dinsdag van 16:00 tot 17:00 uur bij elkaar. In de volgende bijeenkomst zullen we enkele grappige verhalen lezen, gesprekken voeren over alledaagse zaken en samenvattingen schrijven van lange verhalen. Wil je deelnemen aan de bijeenkomst of simpelweg een kijkje nemen? Kom dan vooral! Ben je nog geen lid van het team, vul dan in MS Teams de volgende code in: 3ahwz80Speramus ut vos omnes videamus!

Lockdowntoneel 2: Ps.-Seneca’s Octavia
Na de vertoning van Aristophanes’ Lysistrata eerder deze maand heeft de toneelcommissie de smaak te pakken en zou graag nogmaals een stuk uit het Leidse toneelverleden opnieuw bekijken. Daarom organiseren we op 3 juli 2020 om 20:00 uur via een digitale heropvoering van ps.-Seneca’s Octavia:

Het is het jaar 62 n.Chr. en keizer Nero is getrouwd met zijn stiefzus Octavia. Octavia is echter diepongelukkig, niet in de minste plaats omdat Nero van haar wil scheiden om met Poppaea te kunnen trouwen. Nero’s mentor, de filosoof Seneca, probeert hem nog te overtuigen om dit plan niet door te zetten en ook het volk van Rome schaart zich achter Octavia en beklaagt haar lot. Nero is echter vastbesloten. Hij negeert Seneca, scheidt van Octavia en verbant haar uit Rome, trouwt met Poppaea en slaat met harde hand de tegenstand onder de Romeinen uiteen. Octavia laat hij verbannen naar eeneiland, waarvandaan zij niet meer terug zal keren.

De Octavia werd opgevoerd op 3 en 4 juni 2016 met onder meer Marloes Velthuisen (Octavia), Tom Zwanenburg (Nero), Thom van Leuveren (Seneca) en Kirsten Haijes (Poppaea). De regie is van Christoph Pieper en Mees Gelein verzorgde de muziek. Ook de heropvoering belooft een spannende en meelijwekkende avond vol hofintrige en spannende confrontaties te worden. “Laat iedereen kijken!”