Commissies zijn nodig om de vereniging draaiende te houden. Er zijn veel verschillende commissies bij Sophia Aeterna, dus er is voor ieder wat wils! Wil je meer weten over de commissies of wil je je inzetten voor een commissie, neem dan contact op met Benjamin, de assessor.

Acquisitie
De acquisitiecommissie heeft als taak ons netwerk te vergroten en onze leden in contact te brengen met interessante bedrijven en organisaties.

Almanak
Deze commissie werkt hard om aan het eind van het jaar een mooi jaarboek te presenteren met een overzicht van alle mooie activiteiten die plaatsgevonden hebben bij Sophia Aeterna. Hierin staan onder andere interviews met commissies.

Barbecue
Deze commissie zal de eindejaarsbarbecue organiseren. Een gezellige afsluiting van het academisch jaar met zowel studenten als docenten!

Feest en gala
De feestcommissie zorgt ervoor dat de studenten tweemaal per jaar kunnen genieten van een spetterend feest. Eén van de feesten die door de commissie wordt georganiseerd is het welbekende GLTC-gala.

Grex Latinus
Deze commissie haakt aan bij de huidige trend in het onderwijs om actief Latijn te spreken. Het is een van de beste manieren om je de taal helemaal eigen te maken. Het doel van de commissie is om eens in de twee weken samen te komen om hiermee te oefenen. Dit is voor iedereen toegankelijk, ook als je dat op school nooit eerder hebt gedaan.

Kascontrole
Twee keer per jaar moet worden gecontroleerd of de financiën van de vereniging op orde zijn. Dat gebeurt voorafgaande aan de halfjaars-ALV in februari en de wissel-ALV in september. De controle wordt uitgevoerd door de kascontrolecommisie.

Kroegentocht
Deze commissie draagt er zorg voor dat er een kroegentocht door Leiden plaatsvindt, om Leiden (opnieuw) te leren kennen en drankjes te drinken met je studiegenoten!

Open podium
Bij deze activiteit van Sophia komt er altijd weer een hoge dosis aan verborgen talent vrij, zowel van studenten als docenten. Deze commissie zorgt dat we kunnen genieten van zoveel mogelijk optredens en natuurlijk ook voor een vol publiek. Verder ben je in deze commissie verantwoordelijk voor een feestelijke afsluiting van het jaar met een kerstborrel voor de hele opleiding.

Reis
Elk jaar organiseert Sophia Aeterna een studiereis naar een bestemming die ons overblijfselen van de Oudheid kan tonen. Zo kunnen wij als classici in de praktijk díe dingen zien waarover wij dag in dag uit lezen en leren, in colleges en in onderzoek. De laatste jaren zijn we naar onder andere Berlijn, Wenen en Florence geweest. In deze commissie zet je je in om een reis te organiseren voor een grote groep enthousiastelingen!

Toneel
De toneelcommissie zorgt ervoor dat iedere twee jaar een Griekse of Latijnse komedie of tragedie uit de kast wordt gehaald, om deze op te voeren voor een groot publiek, altijd met zeer veel succes! Voor de rijke geschiedenis van het Leidse klassieke toneel, klik hier.

Website
De Webcie zorgt ervoor dat de website helemaal up-to-date is en houdt zich bezig met het plaatsen van foto’s en het fronsarchief.

Reacties zijn gesloten.